Tikka Masala med knoldselleri og mangosalat
Sådan gør du
Mariner grønsager med hvidløg, ingefær og krydderier 1 times tid eller natten over.
Brun grønsagerne grundigt på kipsteger eller i stegegryden i varm olie.
Sørg for, at der bliver en god stegeskorpe, og at grønsagerne ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og får rundere, mere fyldig smag til retten.
Kom de brunede grønsager i en stor gryde.
Tilsæt tomater, vand, salt og peber.
Lad retten simre en times tid. Gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky.
Tilsæt skyr, fløde og hestebønner, og giv retten et hurtigt opkog.
Smag til med salt og evt. flere krydderier
Retten må MEGET gerne laves dagen før, så krydderierne kan trække ud i sovsen. Ekstraordinær god som kølemad.
Mangosalat
Bland alle ingredienser.
Smag til og portioner 100g per person.
Server Tikka Masala med mangosalat og evt. kogte ris
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Tikka Masala
- 25g
hvidløg, revet fint
- 30g
ingefær, revet fint
- 3g
spidskommen
- 1g
chilipulver
- 6g
garam masala
- 5stk
karryblade
- 400g
løg i både 3 cm
- 600g
knoldselleri i tern 3x3 cm
- 200g
porre i skiver 2 cm
- 200g
gulerødder i skiver 1 cm
- 10g
rapsolie
- 700g
tomat, grofthakket
- 700g
vand
- 10g
salt
- 3g
friskkværnet peber
- 150g
skyr
- 200g
fløde
- 500g
kogte hestebønner
Mangosalat - 250g
MODNE mango i strimler
- 250g
agurk med skræl uden kerner
i skiver 0,2 cm
- 3g
ingefær, finthakket
- 6g
mynte, strimlet fint
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 213 kj | |
Protein | 1,676 g | 13 E% |
Kulhydrat | 5,124 g | 41 E% |
Fedt | 2,253 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling