Tikka Masala med knoldselleri og mangosalat
Sådan gør du
Mariner grønsager med hvidløg, ingefær og krydderier 1 times tid eller natten over.
Brun grønsagerne grundigt på kipsteger eller i stegegryden i varm olie.
Sørg for, at der bliver en god stegeskorpe, og at grønsagerne ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og får rundere, mere fyldig smag til retten.
Kom de brunede grønsager i en stor gryde.
Tilsæt tomater, vand, salt og peber.
Lad retten simre en times tid. Gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky.
Tilsæt skyr, fløde og hestebønner, og giv retten et hurtigt opkog.
Smag til med salt og evt. flere krydderier
Retten må MEGET gerne laves dagen før, så krydderierne kan trække ud i sovsen. Ekstraordinær god som kølemad.
Mangosalat
Bland alle ingredienser.
Smag til og portioner 100g per person.
Server Tikka Masala med mangosalat og evt. kogte ris
[recipe_calculator]
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 213 kj | |
Protein | 1,676 g | 13 E% |
Kulhydrat | 5,124 g | 41 E% |
Fedt | 2,253 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling