Projekbeskrivelse

Tikka Masala med knoldselleri og mangosalat

Tikka Masala med mangosalat

Sådan gør du

Mariner grønsager med hvidløg, ingefær og krydderier 1 times tid eller natten over.

Brun grønsagerne grundigt på kipsteger eller i stegegryden i varm olie.

Sørg for, at der bliver en god stegeskorpe, og at grønsagerne ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og får rundere, mere fyldig smag til retten.

Kom de brunede grønsager i en stor gryde.

Tilsæt tomater, vand, salt og peber.

Lad retten simre en times tid. Gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky.

Tilsæt skyr, fløde og hestebønner, og giv retten et hurtigt opkog.

Smag til med salt og evt. flere krydderier

Retten må MEGET gerne laves dagen før, så krydderierne kan trække ud i sovsen. Ekstraordinær god som kølemad.

Mangosalat

Bland alle ingredienser.

Smag til og portioner 100g per person.

Server Tikka Masala med mangosalat og evt. kogte ris

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Tikka Masala
  • 25g

    hvidløg, revet fint

  • 30g

    ingefær, revet fint

  • 3g

    spidskommen

  • 1g

    chilipulver

  • 6g

    garam masala

  • 5stk

    karryblade

  • 400g

    løg i både 3 cm

  • 600g

    knoldselleri i tern 3x3 cm

  • 200g

    porre i skiver 2 cm

  • 200g

    gulerødder i skiver 1 cm

  • 10g

    rapsolie

  • 700g

    tomat, grofthakket

  • 700g

    vand

  • 10g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

  • 150g

    skyr

  • 200g

    fløde

  • 500g

    kogte hestebønner

  • Mangosalat
  • 250g

    MODNE mango i strimler

  • 250g

    agurk med skræl uden kerner

  • i skiver 0,2 cm

  • 3g

    ingefær, finthakket

  • 6g

    mynte, strimlet fint

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE