Projekbeskrivelse

Thaigryde med rød curry, seitan, stegte broccoli og jasminris

Sådan gør du

Steg løgene i olien, til de er let karameliserede.

Tilsæt den røde karry, og steg nogle minutter ved høj temperatur.

Tilsæt kartofler, porrer, hvidløg og ingefær, og rist det hele, til det er godt vendt med den røde karry.

Tilsæt grønsagsfond og kokosmælk.

Knus på den tykke ende af citrongræsset med en kasserolle eller lignende. Tilsæt til retten sammen med limeblade, lys soya og tomatpure.

Lad retten simre under låg i ca 10-15 minutter, eller til grønsagerne er næsten møre, men stadig har bid, og sovsen er let tyknet.

Tilsæt seitan og ananastern. Tilsæt limesaft og smag til.

Smelt det brunede smør på kippen, og steg broccolien grundigt, så de får stegeskorpe og farve, men ikke brænder. Broccolien skal have bid uden at være rå.

Drys med salt.

små broccolibuketter

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 50g

    rapsolie, raffineret øko

  • 500g

    løg i 1/8-dele

  • 14g

    rød karrypasta

  • 500g

    kartofler i tern 2x2 cm

  • 300g

    porrer i skiver 3 cm

  • 16g

    hvidløg, pillet

  • 40g

    ingefær, vasket

  • 14g

    citrongræs

  • 4g

    limeblade, frost

  • 16g

    tomatpuré

  • 35g

    soy light

  • 300g

    grønsagsbouillon

  • 800g

    kokosmælk

  • 20g

    limesaft

  • 400g

    seitan, tofu i 2 cm strimler

  • 300g

    frisk, sød ananas i tern 2x2 cm

  • 700g

    broccolibuketter med stok

  • 65g

    brunet smør

  • 4g

    salt

Til kantine?

Halvér mængden af kokosmælk og erstat med grønsagsbouillon, så kan retten bruges til kantiner.

Vegansk?

Steg broccoli i olie i stedet for brunet smør, så er opskriften vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL