Projekbeskrivelse

Gartnerens bolognese

Gartnerens bolognese i en skål

Sådan gør du

Steg løg, hvidløg og timian i olie, til løgene får farve.

Tilsæt selleri, gulerødder, tomatpure, tomat og tomatjuice, og bring i kog.

Tilsæt hvidkål, sellerisalt, quorn og belugalinser, og kog retten i 10-15 minutter.

Tilsæt oregano, salvie og revet parmesan.

Smag til med salt og peber.

Retten vinder i smag ved at trække et par timer eller natten over inden servering.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 100g

    løg i tern 1x1 cm

  • 30g

    hvidløg, finthakket

  • 20g

    timian, finthakket

  • 33g

    olie

  • 160g

    knoldselleri i tern 1x1 cm

  • 160g

    gulerod i tern 1x1 cm

  • 130g

    tomatpuré

  • 800g

    hakket tomat

  • 400g

    tomatjuice

  • 800g

    hvidkål, hakket 0,5 mm

  • 3g

    sellerisalt

  • 250g

    quorn

  • 250g

    kogte belugalinser

  • 8g

    oregano, frisk grofthakket

  • 8g

    salvie, frisk grofthakket

  • 50g

    parmesan, revet

  • 10g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

Vegansk?

Erstat parmesanost med lidt gærflager (smag til!), og opskriften bliver vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 308 kj
Protein 3,844 g 21 E%
Kulhydrat 9,2 g 51 E%
Fedt 1,747 g 21 E%

* E% = Energiprocentfordeling