Kylling i citron og porre

En lækker kyllingeret, som med forskelligt tilbehør kan spises året rundt. Der bliver til 10 portioner.

DU SKAL BRUGE:
2 hele kyllinger 4 L vand
3-400 g citroner 220 g gulerødder (ca. 4 stk)
400 g porre 260 g knoldselleri (ca. 1/2 stk)
4 g korianderfrø 36 g hvidløg (ca. 2 hele stk)
Swipe for at se hele tabellen

Sådan gør du:

1. Skyl og skær citroner, selleri, gulerødder, porre og hvidløg i passende stykker.

2. Rens kyllingerne og læg dem i en gastronom bakke/ildfast fad (gnid dem gerne med salt, citron og peber).

3. Hæld vand, salt, korianderfrø og de klargjorte grøntsager over kyllingerne.

4. Sæt kyllingerne i en opvarmet ovn ved 8o grader i 3 timer.

5. Tag kyllingerne ud og skær bryster fra, så de ikke bliver tørre.

6. Steg resten af kyllingen yderligere 70 minutter i ovnen.

7. Lad kyllingebrysterne varme med de sidste 10 minutter inden servering.

8. Sigt lagen fra og jævn den til passende konsistens.

9. Server kyllingerne med kartoffel og grønt efter årstiderne.

Forår/Sommer: Nye kartofler, asparges, carotter og springløg samt skysauce lavet på lagen.

Vinter: Ovnstegte kartoffelbåde og mild sennepssauce lavet på lagen.

Efterår: Bagte jordskokker, ristede kartofler og citronsauce af lagen.

Om vinteren kan du eventuelt bruge and i stedet for kylling. Der skal du dog beregne ekstra tid i ovnen.

Skroget kan du bruge til fond, og resterne fra kyllingen kan du komme i en lækker salat eller som tilbehør til evt. karrysuppe lavet på fonden.

Sauce til kylling i citron og porre

1. Sigt simrelagen.

2. Jævn lagen og lad den koge igennem cirka 10 minutter til skysauce.

evt 3a. Smag skysaucen til med mild sennep til sennepssauce.

evt 3b. Smag skysaucen til med lidt citronsaft til citronsauce.