Mærkning og sporbarhed
Mærkning og sporbarhed af okse- og kalvkød
Når du køber okse- og kalvekød i EU og herunder Danmark, kan du på indpakningen læse, hvor dyret er født, opvokset, slagtet og opskåret. Der udover kan du læse de specifikke autorisationsnumre for henholdsvis slagteri og opskæringsvirksomheden/erne. Det er lovpligtigt.
Er der tale om kalvekød, skal det også fremgå på pakken, om dyret var under 8 måneder eller mellem 8 og 12 måneder ved slagtning.
Læs mere om regler for obligatorisk mærkning
På pakken står også et unikt referencenummer. Det gør det nemlig muligt at spore pakken hele vejen fra køledisken, til slagterriet og den gård, dyret kommer fra.
Læs mere om sporbarhed i forhold til fødevaresikkerhed i Danmark
Læs mere om fødevaresikkerhed i Danmark
Frivillig mærkning
Udover de lovpligtige obligatoriske mærkninger, findes der også forskellige frivillige mærkninger, som ikke er lovpligtige men aftalt i branchen. Dem kan du læse mere om via nedenstående links.
Læs mere om frivillig mærkning af ungkvæg