Tomatiseret oksebov
Tomatiseret oksebov kan nydes hele året rundt med tilbehør efter sæsonen. Der bliver 10 portioner af denne opkrift.
DU SKAL BRUGE: | |
---|---|
2 kg oksebov, afpudset og uden ben | 2 g tørret timian |
200 g gulerødder (ca. 3 stk) | 800 g friske tomater (flåede kan bruges) |
150 g knoldselleri (ca. 1/4 stk) | 1-2 L valgfri fond |
80 g løg (ca. 2 stk) |
Sådan gør du:
1. Gourmetsalt kødet ved at smøre en lille smule salt på kødet og lad det hvile i 30-60 minutter på køl.
2. Skær gulerødder, knoldselleri og løg i grove tern.
3. Brun kødet.
4. Steg grøntsagerne let og tilsæt tomater og fond.
5. Hæld grøntsagsblandingen over kødet i gastronom bakke/ildfast fad.
6. Sæt fadet i ovnen ved 80 grader i cirka 4,5 timer pr 2 kg.
7. Sigt og blend simrelagen til en sauce og smag til med salt og peber.
8. Hæld tomatsaucen over det skiveskårede kød ved servering.
Serveringsforslag
Forår/Sommer: Server med nye kartofler og spæde sommergrøntsager.
Efterår: Server med ristede kartofler og stegte svampe og kål.
Vinter: Server med knuste kartofler med selleri og kapers.