Svampestroganoff
Sådan gør du
Steg svampe i små portioner i olie, til de får stegeskorpe. Dette er vigtigt for at give stegesmag til retten.
Tilsæt salt, løg og hvidløg, og steg det hele grundigt igennem.
Tilsæt hvedemel, og lad det riste med grønsagerne i ca. 5 minutter.
Tilsæt grønsagsfond, tomatpure og paprika.
Opkog sovsen under omrøring, så melet ikke klumper.
Tilsæt pastinak, belugalinser og timian, og lad retten koge i ca. 5 minutter.
Tilsæt fløde, og kog retten yderligere 5 minutter, til grønsagerne er møre.
Smag til med rødvinseddike og friskkværnet peber.
Server (250 g pr portion) med mos af kartofler og selleri eller kogte, grove ris og en sprød salat.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1300g
brune champignon i kvarte
- 30g
olie
- 7g
salt
- 200g
rødløg i halve ringe 0,5 cm
- 20g
hvidløg, finthakket
- 50g
hvedemel
- 800ml
grønsagsfond/kikærtevand
- 100g
tomatpuré
- 5g
paprika
- 250g
pastinak i strimler 5x1x1
- 300g
belugalinser, kogt med bid
- 5g
frisk timian, finthakket
- 200g
fløde
- 30g
rødvinseddike ( evt. lidt mere)
- 2g
friskkværnet peber
Vegansk?
Brug soyafløde, så er opskriften vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 219 kj | |
Protein | 1,678 g | 13 E% |
Kulhydrat | 5,459 g | 42 E% |
Fedt | 2,438 g | 41 E% |
* E% = Energiprocentfordeling