Flødekartofler og braiseret rødkål

Braiseret rødkål og flødekartofler

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Braiseret rødkål

Skær rødkålen i store chunks ved først at skære kålen i kvarte og derpå halvere hver båd på midten på den anden led. Gør det forsigtigt så kålen ikke går for meget fra hinanden. På de stykker hvor der sidder stok, behøver man ikke skære stokken væk, den bliver også mør.

Halvér løg på midten langs ’ækvator’, hvor spids og bund udgør polerne.

Skær hvidløg i tynde skiver.

Læg kålchunks og løg i dybe gastrobakker.

Hæld rødvin, balsamico og bouillon ved.

Dryp kålen med olie, og drys med hvidløg.

Læg krydderurtekviste ved og krydr med salt og peber.

Dæk bakken med låg og bag dem i ovnen ved 175°C i ca. 1-1½ time, til kål og løg er helt møre.

Hæld braiseringsvæsken fra, kog den ned til det halve og dryp over kålen ved servering.

Flødekartofler

Skær kartoflerne i tynde strimler eller skiver.

Skær porrer i tynde skiver.

Hak hvidløg fint.

Pluk bladene af timianen og hak dem evt. let.

Bland kartofler, porrer, hvidløg og timian i dybe fade i et lag på ca. 5 cm.

Kog fløde og mælk op med salt, peber, muskatnød og hæld over kartoflerne.

Bag kartoflerne ved 170° i 45-60 min., eller til kartoflerne er møre.

Servér evt. med en bønnesalat, gulerods-råkost eller grøn salat.

Variation

Skift evt. lidt af kartoflerne ud med persillerødder, majroer, kinaradise, jordskokker, selleri eller pastinak.

I stedet for rødvin kan du bruge druemost, blandet med grønsagsbouillon og lidt vineddike, og skru også lidt op for mængden af balsamico.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Braiseret rødkål
  • 3000g

    små rødkål (ca. 1 kg pr kål)

  • 500g

    rødløg

  • 10g

    hvidløg

  • 300ml

    rødvin

  • 50ml

    balsamico

  • 200ml

    grøntsagsbouillon

  • 30ml

    olivenolie

  • 10g

    timiankviste, salvie eller rosmarin

  • salt og peber

  • Flødekartofler
  • 2500g

    store kartofler

  • 250g

    porrer

  • 5g

    hvidløg

  • 10g

    frisk timian

  • 400ml

    piskefløde

  • 200ml

    mælk

  • salt og peber

  • 2g

    muskatnød

  • Tilbehør
  • persille

  • evt. bønnesalat, grøn salat

  • eller råkost

I samme kategori