Kartoffel-porresuppe
Sådan gør du
Skær kartoflerne i grove stykker.
Skær porrer i skiver.
Sautér kartoffel og porre i smør eller olie i en gryde i 4-5 min.
Hæld vand ved, så det akkurat dækker.
Tilsæt laurbærblade og timiankviste.
Kog suppen uden låg i ca. 20 min., eller til porre og kartofler er helt møre.
Tag laurbærblade og timiankviste op af suppen.
Blend suppen til den er helt jævn og glat.
Spæd suppen til med mælk eller fløde.
Smag suppen til med salt og peber og evt. koncentreret grønsagsbouillon.
Rist solsikkekernerne på en tør pande i 3-4 min. til de bliver gyldenbrune.
Tilsæt smør, lad det smelte uden at branke, og vend frøene grundigt rundt i smørret.
Krydr med en lille smule fint salt og tag dem fra panden.
Servér suppen med ristede frø og finsnittet purløg eller porretop.
Servér med brød.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Suppe
- 700g
skrællede, melede kartofler
- 650g
porrer - inkl. det grønne
olie eller smør
- 3stk
laurbærblade
- 10g
timianstilke
- 250ml
mælk eller fløde
salt og peber
evt. grøntsagsbouillon
Tilbehør og topping- 100g
græskar- eller solsikkekerner
- 15g
smør
salt
- 50g
purløg*
brød eller boller
*I stedet for purløg kan du bruge fintsnittede forårsløg, eller fintsnittet porretop – brug de fine inderste lag, som ikke er for grove.