Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Skær kartoflerne i grove stykker.

Skær porrer i skiver.

Sautér kartoffel og porre i smør eller olie i en gryde i 4-5 min.

Hæld vand ved, så det akkurat dækker.

Tilsæt laurbærblade og timiankviste.

Kog suppen uden låg i ca. 20 min., eller til porre og kartofler er helt møre.

Tag laurbærblade og timiankviste op af suppen.

Blend suppen til den er helt jævn og glat.

Spæd suppen til med mælk eller fløde.

Smag suppen til med salt og peber og evt. koncentreret grønsagsbouillon.

Rist solsikkekernerne på en tør pande i 3-4 min. til de bliver gyldenbrune.

Tilsæt smør, lad det smelte uden at branke, og vend frøene grundigt rundt i smørret.

Krydr med en lille smule fint salt og tag dem fra panden.

Servér suppen med ristede frø og finsnittet purløg eller porretop.

Servér med brød.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Suppe
  • 700g

    skrællede, melede kartofler

  • 650g

    porrer - inkl. det grønne

  • olie eller smør

  • 3stk

    laurbærblade

  • 10g

    timianstilke

  • 250ml

    mælk eller fløde

  • salt og peber

  • evt. grøntsagsbouillon

  • Tilbehør og topping
  • 100g

    græskar- eller solsikkekerner

  • 15g

    smør

  • salt

  • 50g

    purløg*

  • brød eller boller

*I stedet for purløg kan du bruge fintsnittede forårsløg, eller fintsnittet porretop – brug de fine inderste lag, som ikke er for grove.

I samme kategori