Kartofler og kikærter i karrysauce med ris
Sådan gør du
Karrysauce
Hak løg og skær gulerødder, selleri, æble, og persillerod eller pastinak groft ud.
Hak hvidløg groft – de skal bruges til saucen, som skal blendes.
Sautér grøntsager, æble og hvidløg i olien i en stor gryde.
Tilsæt karry og svits det med et øjeblik.
Tilsæt flækærter, mælk og vand eller bouillon.
Kog saucen op under omrøring.
Lad den simre under låg i ca. 30 min., eller til alt er helt mørt.
Blend saucen, til den er fin og blank.
Smag til med salt og evt. mere karry. Justér evt. konsistensen med lidt vand, mælk eller bouillon.
Fyld
Skær kartoflerne i tern på ca. 3×3 cm.
Rist dem gyldne og sprøde i olie.
Kom kartofler og kikærter i karrysaucen og lad retten koge godt igennem, ca. 10 min., til kartoflerne er møre uden at være udkogte.
Smag grundigt til med salt, peber og citronsaft.
Skær æbler i små tern.
Hak peanuts groft.
Servér kartofler og kikærter i karry med ris og et drys æbletern og peanuts. Servér evt. dampede grønne grøntsager eller kålsalat til.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Karrysauce
- 200g
løg
- 400g
gulerødder
- 200g
knoldselleri
- 200g
æble
- 200g
persillerod eller pastinak
- 5g
hvidløg
olivenolie
- 15g
karry
- 400g
gule flækærter
- 400ml
mælk
- 600ml
vand eller grøntsagsbouillon
salt
Fyld- 1500g
skrællede, kogefaste kartofler
- 500g
kogte kikærter eller Ingridærter
olivenolie
salt og peber
- 30ml
citronsaft
Tilbehør - 800g
ris
- 300g
æbler
evt. peanuts
evt. dampede grønne grøntsager
evt. kålsalat