Kartofler og kikærter i karrysauce med ris

Karryret med grøntsager

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Karrysauce

Hak løg og skær gulerødder, selleri, æble, og persillerod eller pastinak groft ud.

Hak hvidløg groft – de skal bruges til saucen, som skal blendes.

Sautér grøntsager, æble og hvidløg i olien i en stor gryde.

Tilsæt karry og svits det med et øjeblik.

Tilsæt flækærter, mælk og vand eller bouillon.

Kog saucen op under omrøring.

Lad den simre under låg i ca. 30 min., eller til alt er helt mørt.

Blend saucen, til den er fin og blank.

Smag til med salt og evt. mere karry. Justér evt. konsistensen med lidt vand, mælk eller bouillon.

Fyld

Skær kartoflerne i tern på ca. 3×3 cm.

Rist dem gyldne og sprøde i olie.

Kom kartofler og kikærter i karrysaucen og lad retten koge godt igennem, ca. 10 min., til kartoflerne er møre uden at være udkogte.

Smag grundigt til med salt, peber og citronsaft.

Skær æbler i små tern.

Hak peanuts groft.

Servér kartofler og kikærter i karry med ris og et drys æbletern og peanuts. Servér evt. dampede grønne grøntsager eller kålsalat til.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Karrysauce
  • 200g

    løg

  • 400g

    gulerødder

  • 200g

    knoldselleri

  • 200g

    æble

  • 200g

    persillerod eller pastinak

  • 5g

    hvidløg

  • olivenolie

  • 15g

    karry

  • 400g

    gule flækærter

  • 400ml

    mælk

  • 600ml

    vand eller grøntsagsbouillon

  • salt

  • Fyld
  • 1500g

    skrællede, kogefaste kartofler

  • 500g

    kogte kikærter eller Ingridærter

  • olivenolie

  • salt og peber

  • 30ml

    citronsaft

  • Tilbehør
  • 800g

    ris

  • 300g

    æbler

  • evt. peanuts

  • evt. dampede grønne grøntsager

  • evt. kålsalat

I samme kategori