Summerrolls med tofu, spirer og hoisinsauce
Sådan gør du
Fyld
Skær gulerødder, agurker og radiser i tynde stave.
Snit forårsløgene fint.
Pluk romainesalaten i blade eller skær dem i smale både.
Pluk koriander, basilikum og mynte let.
Skær avocadoer i tynde fileter, og dryp med limesaft.
Hak peanuts.
Skær tofuen i tynde bjælker, og rist dem sprøde og gylden i olie.
Hoisindressing
Riv ingefær og hvidløg fint.
Hak chili fint.
Rør ingefær, hvidløg og chili med hoisinsauce, limesaft, sojasauce og sesamolie.
Smag til med et nip sukker.
Summerrolls
Fyld en stor skål med lunkent vand, og dyp hurtigt rispapiret i, bare i 5 sekunder.
Lad det dryppe af, og fyld med grøntsager, spirer, krydderurter, tofu, lidt hoisinsauce og hakkede peanuts.
Fold rispapiret tæt rundt om fyldet.
Servér med hoisindressing og spis med fingrene. Servér gerne ekstra sojasauce til rullerne og evt. chilisauce.
Serveringstips:
Servér summerrolls færdigrullede eller som selv-rul. Servér alt fyldet på fade og stil skåle med vand på bordet til at dyppe rispapiret i. Husk håndsprit.
Servér evt. summerrolls med kogte ris – til dem der er ekstra sultne. Eller kog lidt hvede- eller glasnudler og brug som ekstra fyld.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Summerrolls
- 1000g
gulerødder
- 625g
agurk
- 400g
radiser
- 300g
forårsløg
- 500g
romainesalat
- 65g
frisk koriander
- 65g
frisk thai-basilikum
- 65g
frisk mynte
- 5stk
avocado
- 30ml
limesaft
- 150g
ristede peanuts
- 500g
bønnespirer eller andre spirer
- 500g
soyamarineret tofu
neutral olie til stegning
Hoisindressing- 250ml
hoisinsauce
- 60ml
limesaft
- 10g
hvidløg
- 25g
ingefær
- 25g
frisk chili - juster efter styrke
- 75ml
soyasauce
- 35ml
ristet sesamolie
- 5g
sukker
Tilbehør - 30stk
store stykker rispapir