Chili sin carne med sorte bønner, røget chili og selleridrys
Sådan gør du
Steg pastinak, løg og gulerod i olie ved middel varme, ca. 2 minutter.
Tilsæt hvidløg og steg 1 minut. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, soja, eddike og vand.
Bring det hele i kog under omring, og lad det simre et par minutter.
Tilsæt flækærter, og lad dem koge med i ca. 15 minutter. Tilsæt derefter quinoa og kog i yderligere 10 minutter. Tilsæt til sidst de hvide og de sorte kogte bønner.
Tilsæt lidt chokolade til retten, og smag til med salt, peber, chipotle, paprika og spidskommen.
Servering
Anret chili sin carne i skåle, kom grøn selleritopping på, og spis med cremefraiche.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 450g
pastinak i tern 2x2 cm
- 450000g
løg i tern 1x1 cm
- 450g
gulerod i tern 1x1 cm
- 10g
hvidløg, finthakket
- 1000g
tomater, hakkede fra dåse
- 70g
tomatpuré
- 25ml
soya
- 15ml
æbleeddike
- 500ml
vand
- 100g
gule udblødte flækærter
- 80g
sort quinoa
- 250g
kogte hvide bønner
- 125g
kogte sorte bønner
- 25g
mørk chokolade
- 30g
salt
- 3g
friskkværnet peber
- 4g
chipotle (røget chili)
- 3g
røget paprika
- 2g
spidskommen
Topping - 400g
cremefraiche 18%
- 250g
bladselleri snittet fint
og vendt i en anelse salt (2g)
Vegansk?
Undlad cremefraichetoping, og opskriften bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 354 kj | |
Protein | 2,901 g | 14 E% |
Kulhydrat | 9,694 g | 46 E% |
Fedt | 3,318 g | 35 E% |
* E% = Energiprocentfordeling