Chili sin carne med sorte bønner, røget chili og selleridrys

chili sin carne i gryde

Sådan gør du

Steg pastinak, løg og gulerod  i olie ved middel varme, ca. 2 minutter.

Tilsæt hvidløg og steg 1 minut. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, soja, eddike og vand.

Bring det hele i kog under omring, og lad det simre et par minutter.

Tilsæt flækærter, og lad dem koge med i ca. 15 minutter. Tilsæt derefter quinoa og kog i yderligere 10 minutter. Tilsæt til sidst de hvide og de sorte kogte bønner.

Tilsæt lidt chokolade til retten, og smag til med salt, peber, chipotle, paprika og spidskommen.

Servering

Anret chili sin carne i skåle, kom grøn selleritopping på, og spis med cremefraiche.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 450g

    pastinak i tern 2x2 cm

  • 450000g

    løg i tern 1x1 cm

  • 450g

    gulerod i tern 1x1 cm

  • 10g

    hvidløg, finthakket

  • 1000g

    tomater, hakkede fra dåse

  • 70g

    tomatpuré

  • 25ml

    soya

  • 15ml

    æbleeddike

  • 500ml

    vand

  • 100g

    gule udblødte flækærter

  • 80g

    sort quinoa

  • 250g

    kogte hvide bønner

  • 125g

    kogte sorte bønner

  • 25g

    mørk chokolade

  • 30g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

  • 4g

    chipotle (røget chili)

  • 3g

    røget paprika

  • 2g

    spidskommen

  • Topping
  • 400g

    cremefraiche 18%

  • 250g

    bladselleri snittet fint

  • og vendt i en anelse salt (2g)

Vegansk?

Undlad cremefraichetoping, og opskriften bliver vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 354 kj
Protein 2,901 g 14 E%
Kulhydrat 9,694 g 46 E%
Fedt 3,318 g 35 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori