Rødbedemad med peberrodscreme, syltede løg, ræddiker og karse

Sådan gør du

Skær ræddiker i strimler på mandolinjern 2mm x 5mm, og opbevar dem i vand til næste dag.Rødbede

Skær de kogte rødbeder i skiver 0,5cm

Peberodscreme

Pisk cremefraiche stift med salt og sukker.

Tilsæt citronsaft og fintrevet peberrod.

Portionering

Rødbede 20g/3skiver

Peberrodscreme 5g/3 dutter

Syltede løg 5g

Ræddiker 3g

Karse 2g

Se opskrift på syltede løg

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 300g

    kogte rødbeder

  • 40g

    røde ræddiker

  • Peberrodscreme
  • 60g

    cremefraiche 38%

  • 1g

    salt

  • 2g

    sukker

  • 2g

    citronsaft

  • 10g

    fintrevet peberrod

  • Topping
  • 50g

    syltede løg (se opskrift til venstre)

  • 20g

    karse

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold i bagte rødbeder

Pr. 100 g E%*
Energi 261 kj
Protein 1,7 g 11 E%
Kulhydrat 11,9 g 78 E%
Fedt 0,3 g 4 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i peberrodscreme

Pr. 100 g E%*
Energi 1308 kj
Protein 2,717 g 4 E%
Kulhydrat 7,389 g 10 E%
Fedt 30,5 g 86 E%

* E% = Energiprocentfordeling