Gulerodsmadder med karrydressing, sprød rug og porretop

Sådan gør du

Dag 1:

Vend gulerødder med olie og salt.

Bag på bagepapir ved 180 grader i ca 15-30 minutter, til gulerødderne er møre, men stadig har bid.

Tildæk gulerødderne med en bageplade, og sæt dem på køl til næste dag.

Snit porretoppen meget fint og lad den ligge i koldt vand til næste dag.

Dag 2:

Rør en mayonnaise, og smag til med skyr og karry, salt og peber.

Dressingen skal være krydret og give kontrast til de søde gulerødder.

Skær gulerødderne i skiver og anret på brødet.

Portionering

Gulerødder 20g/3 skiver

Karrydressing 5g/3 dutter

Rugdrys 2g

Porretop 2g/ løgkarse 1g

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 500g

    gulerødder

  • 10g

    olivenolie

  • 3g

    salt

  • 25g

    grøn porretop, fintsnittet/løgkarse

  • 50g

    mayonnaise

  • 10g

    skyr

  • 2g

    karry (alt efter type)

  • 2g

    salt

  • 0.5g

    friskkværnet peber

  • 20g

    sprødt rugdrys

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold i bagte gulerødder

Pr. 100 g E%*
Energi 272 kj
Protein 0,798 g 5 E%
Kulhydrat 8,9 g 56 E%
Fedt 2,339 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i karrydressing

Pr. 100 g E%*
Energi 2808 kj
Protein 2,225 g 1 E%
Kulhydrat 3,865 g 2 E%
Fedt 72,86 g 96 E%

* E% = Energiprocentfordeling