Projekbeskrivelse

Smørrebrød med knoldselleri, citroncreme, ristede hasselnødder og bladselleri

knoldselleriSådan gør du

Skær bladselleri i tynde skiver og opbevar i koldt vand til næste dag.

Bagt knoldselleri

Rens knoldsellerien for top og rødder, og skrub den med en grov børste, så skrællen renses helt for jord.

Vend sellerien med olie og salt, og bag i ovnen ved 180-190 grader, til sellerien er mør, men stadig har lidt ”modstand” i midten. Ca 1 time.

Tildæk sellerien, så skorpen bliver blød og ikke tør.

Afkøl helt. Kan bages flere dage i forvejen.

Del det bagte selleri i 6-8 både, og skær i tynde trekanter med en skarp kniv eller på en pålægsmaskine.

Citronmayonnaise

Kom alle ingredienser i en blender eller termomixer, og blend 10-20 sekunder til en cremet, fast ”mayo”.

Rør mayonnaisen med citron, salt og peber.

Ristede hasselnødder

Bag hasselnødderne i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter, til de er brune og har farve som flødekarameller.

Kom nødderne i en plastpose og slå dem let med en pind eller en kagerulle, så nødderne deles i halve. Afkøl nødderne, og opbevar dem i lufttæt emballage.

Portionering

20g knoldselleri (3 ”trekanter”)

5g citroncreme/3 dutter

3g hasselnødder (4-5 halve)

8g bladselleri

2g kørvel

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Bladselleritopping
  • 50g

    bladselleri i skrå skiver 2 mm

  • Bagt knoldselleri
  • 3000g

    knoldselleri med skræl uden top

  • 60g

    olie

  • 60g

    salt, ikke for groft

  • Citronmayonnaise
  • 1450g

    rapsolie, neutral

  • 580g

    æggehvide

  • 15g

    citronsaft

  • 45g

    salt

  • friskkværnet peber til tilsmagning

  • Topping
  • 30g

    hasselnødder uden skal

  • 20g

    kørvel kviste

Vegansk?

Brug kikærtemayonnaise, og opskriften bliver vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE