Projekbeskrivelse

Kartoffel i røgeost, radisespåner, boghvededrys og monster karse

Sådan gør du

Radisespåner

Snit radiser, og opbevar dem i koldt vand til næste dag.

Kartofler

Bring vand, salt, sukker og løvstikke til spilkogende.

Tilsæt kartoflerne, og dæk med låg.

Kog ved svag varme 5 minutter.

Sluk, og lad kartoflerne trække 5 minutter.

Tjek kartoflerne med en lille kniv. De skal være ret faste.

Lad evt trække yderligere 3-5 minutter.

Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre.

Gem evt. kogevandet til endnu en gang kartofler, eller som del af grønsagsretter.

Kartoffelsalat

Blend røgeost glat og tilsæt mayonnaise.

Blend ganske kort, til cremen er glat og blank.

Vend cremen med kartofler, agurk og radise.

Smag til med salt og peber.

Boghvedekerner

Bag boghvedekerner ved 160 grader i 10-12, minutter til de er brune.

Afkøl, og gem i lufttætte bøtter (holdbarhed max 4 uger).

Portionering

40 g kartoffelsalat

2 skiver radise

2g boghvede

2g monster karse

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Radisespåner
  • 50g

    radiser, tynde skiver på mandolin

  • Kogte kartofler
  • 1000ml

    vand

  • 20g

    salt

  • 20g

    sukker

  • 2g

    frisk løvstikke/-stilk

  • 1000g

    børstede/skrællede kartofler

  • små kartofler (35-45 mm)

  • Kartoffelsalat
  • 120g

    røgeost, sødmælk 10%

  • 30g

    mayonnaise

  • 200g

    af de kogte kartofler i tern 2x2 cm

  • 70g

    agurk i tern 1x1 cm

  • 70g

    radiser i tern 1x1 cm

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • Topping
  • 30g

    bagte, sprøde boghvedekerner

  • 20g

    monster karse

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE