Projekbeskrivelse

Jordskokker med porremayonnaise og syrlige æbler

Små madder på fad med jordskokker og porremayonnaise

Sådan gør du

Jordskokker

Vend de rensede jordskokker med olie, salt og peber, og bag i ovnen ved 120 grader i ca 2 timer, til jordskokkerne er super møre, og skallen næsten karamelliseret.

Hvis jordskokkerne er meget store, så del dem i halve før servering.

Dæk jordskokkerne til og afkøl til næste dag.

Porremayonnaise

Kom porregrønt og olie i en blender, og blend det i flere minutter, til det er en fuldstændig glat masse. Kom olien igennem en sigte, så de groveste porretråde sigtes fra. Den grønne olie kan sagtens laves flere dage i forvejen og holder sig godt på frost, så den kan tages frem efter behov.

Kom æg, sennep, eddike og salt i en foodprocessor. Kør det hele ved høj hastighed, og tilsæt den grønne olie i en tynd stråle til mayonnaisen har en god, tyk konsistens. Smag til med friskkværnet peber.

Syrlige æbler

Skær æbler i 1cm både.

Del bådene i 1 cm trekanter.

Vend æblebådene med æbleeddike, og lad stå 5 minutter.

Portionering

Jordskokker 20 g/2 skiver

Porremayo 5g/ 3 dutter

Syrlige æbler 5g

Stegte løg 2g

Radiseskud 1g

Se opskrift på sprøde løg.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Bagte jordskokker
  • 500g

    vaskede jordskokker med skræl

  • 10g

    rapsolie

  • 3g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Porremayonnaise
  • 50g

    mørkegrøn porretop

  • 150g

    neutral olie

  • 50g

    æggeblomme

  • 10g

    sennep

  • 10g

    eddike

  • 3g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Syrlige æbler
  • 30g

    røde æbler med skræl

  • 10g

    æbleeddike

  • Topping
  • 25g

    sprøde løg

  • 10g

    radiseskud

Vegansk?

Brug kikærtemayo, og opskriften bliver vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE