Jordskokker med porremayonnaise og syrlige æbler

Små madder på fad med jordskokker og porremayonnaise

Sådan gør du

Jordskokker

Vend de rensede jordskokker med olie, salt og peber, og bag i ovnen ved 120 grader i ca 2 timer, til jordskokkerne er super møre, og skallen næsten karamelliseret.

Hvis jordskokkerne er meget store, så del dem i halve før servering.

Dæk jordskokkerne til og afkøl til næste dag.

Porremayonnaise

Kom porregrønt og olie i en blender, og blend det i flere minutter, til det er en fuldstændig glat masse. Kom olien igennem en sigte, så de groveste porretråde sigtes fra. Den grønne olie kan sagtens laves flere dage i forvejen og holder sig godt på frost, så den kan tages frem efter behov.

Kom æg, sennep, eddike og salt i en foodprocessor. Kør det hele ved høj hastighed, og tilsæt den grønne olie i en tynd stråle til mayonnaisen har en god, tyk konsistens. Smag til med friskkværnet peber.

Syrlige æbler

Skær æbler i 1cm både.

Del bådene i 1 cm trekanter.

Vend æblebådene med æbleeddike, og lad stå 5 minutter.

Portionering

Jordskokker 20 g/2 skiver

Porremayo 5g/ 3 dutter

Syrlige æbler 5g

Stegte løg 2g

Radiseskud 1g

Se opskrift på sprøde løg.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Bagte jordskokker
  • 500g

    vaskede jordskokker med skræl

  • 10g

    rapsolie

  • 3g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Porremayonnaise
  • 50g

    mørkegrøn porretop

  • 150g

    neutral olie

  • 50g

    æggeblomme

  • 10g

    sennep

  • 10g

    eddike

  • 3g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Syrlige æbler
  • 30g

    røde æbler med skræl

  • 10g

    æbleeddike

  • Topping
  • 25g

    sprøde løg

  • 10g

    radiseskud

Vegansk?

Brug kikærtemayo, og opskriften bliver vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold i bagte jordskokker

Pr. 100 g E%*
Energi 444 kj
Protein 2,063 g 8 E%
Kulhydrat 17,36 g 66 E%
Fedt 2,533 g 21 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i porremayo

Pr. 100 g E%*
Energi 2304 kj
Protein 3,227 g 2 E%
Kulhydrat 2,811 g 2 E%
Fedt 59,4 g 95 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i syrlige æbler

Pr. 100 g E%*
Energi 266 kj
Protein 0,25 g 2 E%
Kulhydrat 14,28 g 91 E%
Fedt 0,15 g 2 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori