Projekbeskrivelse

Ærtepure og grønne bønner med saltmandler, syltede rødløg og ærteskud

Ærtepuremadder på tallerken

Sådan gør du

Syltede rødløg

Giv vand, hvidvinseddike, sukker, peberkorn, laurbærblade og dildfrø et opkog.

Hæld syltelagen skoldhed over løgbådene.

Tildæk med låg, og lad sylte min. 2 dage før brug.

Ærtepure

Kom ærter, olie, hvidløg, salt, mynte og verbena i en foodprocessor, og blend til en lind og ensartet konsistens.

Tilsæt evt. lidt ekstra olie.

Tilsmag pureen med masser af friskkværnet peber.

Skær bønnerne i 0,5 cm stykker, og vend ned i ærtepureen.

Saltmandler

Rørt salt i kogende vand, og læg mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i 30 minutter, og hæld vandet fra.

Bag mandlerne på bagepapir ved 150 grader i ca. 20-25 minutter.

Afkøl mandlerne, og opbevar dem i bøtter med tætsluttende låg.

Portionering:

50g ærtepure

5g salte mandler

5g syltede rødløg

2g ærteskud

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Syltede rødløg
  • 1800g

    rødløg i fine både

  • 800g

    vand

  • 800g

    hvidvinseddike 6%

  • 800g

    sukker

  • 5g

    sort peber, hel

  • 2g

    laurbærblade

  • 5g

    dildfrø

  • Ærtepure
  • 300g

    Grønne ærter, optøet

  • 1g

    frisk hvidløg

  • 30g

    olivenolie

  • 3g

    salt

  • 10g

    frisk mynte

  • 10g

    frisk verbena

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 200g

    friske grønne kogte bønner

  • Saltmandler
  • 500g

    mandler med skal

  • 75g

    salt

  • 500g

    vand, kogende

  • Topping
  • 30g

    ærteskud

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK