Projekbeskrivelse

Blomkålsspread med syltet blomkål og rysteribs

Sådan gør du

Blomkålsspread

Opvarm en gryde med olie til fritering.et blomkålshoved

Steg blomkålsbuketterne brune og møre i olien.

Læg blomkålsbuketterne på fedtsugende papir, og drys med salt og peber.

Læg buketterne i gastrobakker, og mos dem i grove stykker med et piskeris.

Vend blomkålen med hakkede kapers, estragon og mayonnaise.

Smag til med salt og peber og evt mere estragon.

Syltet blomkål

Kog sukker og eddike op med stjerneanis.

Hæld den varme lage over blomkålen.

Lad afkøle til næste dag.

Rysteribs

3 dage før

Fordel ribs i en gastrobakke (max 2,5 kg pr bakke).

Drys med sukker.

Tildæk med film og opbevar på køl.

2 dage før

Vend grundigt i ribsene, og stil tilbage på køl.

1 dag før

Bag ribs og sukker ved 120 grader i 30 minutter.

Tjek minimumtemperatur er 75 grader.

Afkøl og opbevar på køl. Der bliver ca. 2 kg.

Portionering

½ skive rugbrød

Blomkålssalat 30g

Syltet blomkål 10g

Rysteribs 5g

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Blomkålsspread
  • 400g

    blomkål i buketter

  • (halv vægt, når de er stegt)

  • neutral olie til fritering

  • 50g

    kapers, hakket

  • 10g

    estragon, hakket

  • 150g

    mayonnaise

  • Syltet blomkål
  • 500g

    sukker

  • 500g

    lagereddike, hvid

  • 2stk

    stjerneanis

  • 1000g

    blomkål i tynde skiver

  • på mandolin (egetræ-form)

  • Rysteribs
  • 2500g

    ribs, frost

  • 1000g

    sukker

Vegansk?

Brug kikærtemayo, så bliver opskriften vegansk.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE