Projekbeskrivelse

Lun rissalat med butternut squash (brinjal pickle)

Sådan gør du

Rist bukkehornsfrø, spidskommen og korianderfrø i en tør pande i et minuts tid, til de begynder at dufte og poppe. De må ikke brænde på.

Knus dem groft i en morter.

Steg butternut squash i olien, til de bliver gyldne.

Tilsæt løg og steg til et par minutter.

Hak hvidløg, ingefær og chili fint, og tilsæt sammen med gulerødder. Steg videre et minut.

Tilsæt de ristede, knuste krydderier sammen med sennepsfrø, muscovado sukker, citronsaft og salt, og lad retten simre under låg i 20-30 min. Hvis væden koger for meget ind, så tilsæt en smule vand. Retten skal være ”sovset” og give væde til risene.

Vend chutneyen med de kogte ris og hakket koriander. 

Portioner 200g pr person.

 

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 3g

    bukkehornsfrø

  • 3g

    spidskommen, hel

  • 3g

    korianderfrø

  • 600g

    butternut squash i tern 2x2 cm

  • 50ml

    solsikkeolie

  • 200g

    løg i tern 1x1 cm

  • 6g

    hvidløg, finthakket

  • 30g

    ingefær, finthakket

  • 6g

    rød frisk chili, finthakket

  • 200g

    gulerødder i tern 1x1 cm

  • 3g

    sennepsfrø

  • 100g

    lys muscovado sukker/rærsukker

  • 50g

    citronsaft

  • 7g

    salt

  • 20ml

    vand

  • 1000g

    kogte varme jasminris

  • 20g

    frisk koriander, hakket

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK