Laurbærkartofler i salat med sennep, bønner og radiser

Laurbærkartofler i salat i skål

Sådan gør du

Kog vandet op med salt, sukker, laurbær og peber.

Tilsæt kartoflerne, og kog i 5 minutter, til de er halvt færdige, og lad kartoflerne køle af i kogelagen.

Blend sennep, eddike, hvidløg, salt og olie til en cremet sennepsdressing, og bland det med de hvide bønner.

Lad bønnerne trække et par timer eller natten over.

Skær de kolde kartofler i små tern 2×2 cm, og vend med de marinerede bønner.

Tilsæt rigeligt purløg og radiseskiver, og vend det hele med friskkværnet peber.

Smag til med salt, og pynt af med mere purløg og radise.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1000g

    små kartofler uden skræl

  • 2000ml

    vand til kogning

  • 20g

    salt

  • 20g

    sukker

  • 3stk

    laurbærblade

  • 2g

    hele peberkorn

  • 50g

    dijonsennep

  • 25g

    æbleedikke

  • 2g

    hvidløg

  • 5g

    salt

  • 125g

    mild raps- eller olivenolie

  • 400g

    små hvide bønner, kogte

  • 20g

    purløg, finthakket

  • 200g

    radiser i skiver

  • 2g

    friskkværnet peber

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 588 kj
Protein 2,576 g 7 E%
Kulhydrat 14,32 g 41 E%
Fedt 7,701 g 48 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori