Hjertesalat med hyldeblomstvinaigrette

Sådan gør du

Blend ingredienserne til vinaigretten, og kør det til en tyk dressing med stavblender eller på termomixer.

Kom dressingen i ”sutteflasker”.hjertesalat

Skær en tynd skive bund af salathovedet, og del det i kvarte på langs.

Portioner i bøtter 60g salat pr person.

Fordel dressingen over salaten (10g per person), og slut med et vred friskkværnet peber.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 600g

    hjertesalat delt i kvarte på langs,

  • så bladene stadgi hænger sammen

  • 25g

    hyldeblomstsaft

  • 25g

    citronsaft

  • 15g

    dijonsennep

  • 50g

    koldpresset rapsolie (pure oil)

  • 2g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 332 kj
Protein 1,01 g 5 E%
Kulhydrat 2,235 g 11 E%
Fedt 7,284 g 81 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori