Hjertesalat med hyldeblomstvinaigrette

Sådan gør du

Blend ingredienserne til vinaigretten, og kør det til en tyk dressing med stavblender eller på termomixer.

Kom dressingen i ”sutteflasker”.hjertesalat

Skær en tynd skive bund af salathovedet, og del det i kvarte på langs.

Portioner i bøtter 60g salat pr person.

Fordel dressingen over salaten (10g per person), og slut med et vred friskkværnet peber.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 600g

    hjertesalat delt i kvarte på langs,

  • så bladene stadgi hænger sammen

  • 25g

    hyldeblomstsaft

  • 25g

    citronsaft

  • 15g

    dijonsennep

  • 50g

    koldpresset rapsolie (pure oil)

  • 2g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 332 kj
Protein 1,01 g 5 E%
Kulhydrat 2,235 g 11 E%
Fedt 7,284 g 81 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori