Projekbeskrivelse

Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Sådan gør du

Kog den røde quinoa i saltet vand med kanel og hvidløg.

Sigt vandet fra, og lad quinoaen køle af.

Kom rødbederne i en bradepande, og vend med løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber.

Bland det hele godt, og dæk med låg.

Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter, eller til rødbederne er møre.

Lad rødbederne køle af et par minutter, og vend herefter quinoaen med rødbederne, så frøene opsuger rødbedesaften og marinaden.

Smag det hele til med salt og peber og evt. lidt ekstra eddike.

Myntefløde

Pisk fløden og bland den med a38 og masser af hakket mynte, salt og peber.

Anret salaten på et fad. Dryp med myntefløden og pynt med frisk mynte.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 250g

    kogt rød quinoa,

  • (250g kogt svarer til 175 g tørret)

  • 1stk

    kanelstang

  • 2stk

    fed hvidløg

  • 1000g

    skrællede rødbeder i tern 2x2 cm

  • 200g

    pillede løg i tynde både

  • 20g

    hvidløg, hakket

  • 60g

    olivenolie

  • 70g

    kirsebæreddike/æbleeddike

  • Myntefløde
  • 50g

    piskefløde

  • 50g

    A38

  • 5g

    mynteblade, finthakket

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

Vegansk?

Brug soyafløde i stedet for piskefløde og A38, og retten bliver vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 438 kj
Protein 1,955 g 8 E%
Kulhydrat 11,67 g 45 E%
Fedt 5,168 g 44 E%

* E% = Energiprocentfordeling