Fennikelsalat med appelsinmarinerede bønner og salte gulerødder

Fennikelsalat i skål

Sådan gør du

Salte gulerødder

Kog vandet op, og opløs saltet heri.

Afkøl saltlagen.

Hæld saltlagen over gulerodsternene, så det dækker helt.

Lad grønsagerne salte 24 timer.

Fennikelsalat

Steg appelsinerne på en tør pande eller grill, så de karamelliserer og skallen mørner.

Hak appelsinerne fint, og bland med olie.

Bland appelsinolien med gulerødder, de kogte bønner, salt og eddike.

Lad blandingen marinere nogle timer eller til næste dag.

Snit fennikel fint, og bland straks med de appelsinmarinerede bønner.

Er der ikke grøn top på fenniklen, så tilsæt hakket dild.

Vend salaten sammen, og lad trække 10-15 minutter.

Vend salaten igen.

Smag til med salt og eddike og server.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Salte gulerødder
  • 10g

    salt

  • 200g

    vand

  • 200g

    gulerødder i tern 1x1 cm

  • Fennikelsalat
  • 100g

    appelsin i skiver

  • 50g

    olivenolie

  • 200g

    hvide bønner, kogt

  • 4g

    salt

  • 20g

    æbleeddike

  • 500g

    fennikel med top i skiver 0,3 cm

  • Hvis ingen top på fennikel, brug 20 g finthakket dild

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 583 kj
Protein 4,749 g 14 E%
Kulhydrat 15,86 g 46 E%
Fedt 5,261 g 33 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori