Penne med jordskokker, citron og salvie

Sådan gør du

Kog fløden op med grønsagsbouillon, laurbær, salt og peber.

Jævn med maizena. Sovsen skal være dobbelt så tyk som fløde.jordskokker

Tilsæt jordskokker, og lad sovsen simre, til jordskokkerne er møre med bid, ca 20 minutter.

Steg porrerne et par minutter i olivenolie, så de mørner uden at tage farve.

Tilsæt porrer, oumph, citronsaft og -skal samt hakket salvie til sovsen.

Portioner 100g pasta per pers, og hæld 170g jordskokkesovs over pastaen.

Server med 100 g grønkålssalat.

Se opskrift på grønkålssalat her.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 1000g

    piskefløde

  • 13g

    grønsagsbouillon

  • 1g

    laurbærstøv

  • 9g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 17g

    majsstivelse

  • 450g

    jordskokker i tern 2x2 cm

  • 150g

    porrer, lyse i skiver 2 cm

  • 15g

    olivenolie

  • 300g

    oumph i grove strimler 2 cm

  • 15g

    citronsaft

  • 10g

    citronskal

  • 30g

    salvie, hakket

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

I samme kategori