Penne med jordskokker, citron og salvie
Sådan gør du
Kog fløden op med grønsagsbouillon, laurbær, salt og peber.
Jævn med maizena. Sovsen skal være dobbelt så tyk som fløde.
Tilsæt jordskokker, og lad sovsen simre, til jordskokkerne er møre med bid, ca 20 minutter.
Steg porrerne et par minutter i olivenolie, så de mørner uden at tage farve.
Tilsæt porrer, oumph, citronsaft og -skal samt hakket salvie til sovsen.
Portioner 100g pasta per pers, og hæld 170g jordskokkesovs over pastaen.
Server med 100 g grønkålssalat.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 1000g
piskefløde
- 13g
grønsagsbouillon
- 1g
laurbærstøv
- 9g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 17g
majsstivelse
- 450g
jordskokker i tern 2x2 cm
- 150g
porrer, lyse i skiver 2 cm
- 15g
olivenolie
- 300g
oumph i grove strimler 2 cm
- 15g
citronsaft
- 10g
citronskal
- 30g
salvie, hakket
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.