Fyldte pandekager med karryris og indisk spinat

Fyldte pandekager på fad

Sådan gør du

Karryris

Steg løgene i olie, og rist til løgene bruner.

Tilsæt karry, og rist det grundigt i ca. 3 minutter. Tilsæt ris og rist 2 minutter.

Tilsæt vand og kokosmælk.

Kog retten op, og rør i gryden.

Lad retten koge ved svag varme i 10 minutter. Fjern gryden fra varmen.

Tilsæt broccoli, gulerødder og flækærter. Vend det hele sammen, og lad stå i 10 minutter under låg.

Afkøl risene lidt, og tilsæt forårsløg og koriander.

Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis risretten ikke er tilpas sovset.

Rul eller fold pandekagerne med 150g pr stk.

Se opskrift på kikærtepandekager her.

Spinatsovs

Kom løg, hvidløg, chili, ingefær og olie i en blender, og blend det hele groft.

Hæld blandingen i en tykbundet gryde eller kipsteger, og steg til det bruner let.

Tilsæt spidskommen, garam masala, tørret blendet koriander og gurkemeje, og steg 2-3 minutter.

Tilsæt spinaten, og dæk retten med låg. Lad simre 5-7 minutter.

Tilsæt de friske tomater, sukker og yoghurt, og kog retten igennem.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Retten skal være cremet og sovset.

Anret spinatsovsen i bunden af et ildfast fad.

Anret de fyldte pandekager ovenpå spinaten

Drys med revet ost, og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 15-30 minutter, indtil osten er smeltet, og pandekagerne er varme indeni.

Server evt. sammen med en sprød, grøn salat, frisk tomatsalsa, agurk raita eller mangochutney.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Karryris
  • 150g

    løg i både 0,5 cm

  • 20g

    olie

  • 6g

    karry, stærk

  • 150g

    basmati-ris, vasket

  • 400ml

    vand

  • 200g

    kokosmælk

  • 150g

    broccoli snittet 0,5 cm

  • 150g

    gulerødder i strimler 0,5x0,5x3 cm

  • 200g

    grønne flækærter, kogt

  • 6g

    salt

  • 150g

    forårsløg, snittet 0,3 cm

  • 80g

    frisk koriander, hakket

  • 10stk

    kikærtepandekager (20 cm diam)

  • 200g

    mozzarella, revet

  • spinatsovs
  • 200g

    løg i tern 1x1 cm

  • 15g

    hvidløg

  • 15g

    grøn chili, frisk

  • 20g

    ingefær, frisk

  • 20g

    neutral olie

  • 3g

    spidskommen

  • 5g

    garam masala

  • 3g

    tøret koriander, blendet

  • 3g

    gurkemeje

  • 500g

    spinat, frossen + væden fra spinat

  • 200g

    tomater, friske i tern 2x2 cm

  • 5g

    sukker

  • 170g

    sødmælks yoghurt

  • 5g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 756 kj
Protein 7,213 g 16 E%
Kulhydrat 18,53 g 42 E%
Fedt 7,969 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori