Blomkålsgratin med gratineret ost og sprød lys krumme

Sådan gør du

Steg porren blank i olie, og tilsæt spidskålen.

Steg grønsagerne, til de er knapt møre, og tilsæt blomkål de sidste 3 minutter, så også kålen bliver varm, men ikke mør. Smag til med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, muskatnød og salt. Bag det hele grundigt sammen.

Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.

Havgus-ost køres på robotten til revet ost.

Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og de 2 oste i massen (max hastighed).

Vend til sidst grønsagerne i dejen, og udportioner i kantiner. (10 portioner i en hel gastro, så der bliver mere sprød overflade)

Bland olien sammen med salt, brød og timian.Små blomkålsbuketter

Drys brødet ovenpå grønsagsmassen.

Bag ca. 35-45 min. ved 175 grader, til overfladen er gylden og sprød, og blomkålen mør.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Fyld
  • 250g

    porre i skiver 1 cm

  • 20g

    olie

  • 1700g

    blomkål i buketter

  • diameter 5 cm og stok i 1x1 cm

  • 200g

    spidskål snittet i 0,5 cm strimler

  • 8g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

  • Æggeblanding
  • 200g

    smør

  • 200g

    mel

  • 5g

    muskatnød, revet

  • 8g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 900ml

    sødmælk

  • 450g

    æg, pisket sammen

  • 160g

    mozzarella, revet

  • 80g

    havgus 8 mdr., revet

  • Brødtopping
  • 20g

    olivenolie

  • 4g

    salt

  • 400g

    lyst brød, revet

  • 10g

    timian, hakket

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 604 kj
Protein 5,327 g 15 E%
Kulhydrat 12,6 g 35 E%
Fedt 7,742 g 47 E%

* E% = Energiprocentfordeling