Projekbeskrivelse

Sommerlasagne med kantareller og spinat

Sådan gør du

Skær kantareller i mindre stykker.

Steg squash tern i olie ved høj temperatur, så de får en flot brun farve.

Steg løgene klare i olie, og tilsæt hvidløg og timian. Steg et par minutter.et halvt råt løg

Tilsæt først de stegte squash og så grønsagsbouillon, linser, salt og peber.

Lad retten småkoge ca. 15 minutter, til linserne er møre, og sovsen er tyknet.

Tilsæt kantareller og spinat, og lad koge yderligere 5 minutter.

Sluk for gryden, og tilsæt fløde og bladselleri.

Smag sovsen til med salt og peber samt rigelig muskatnød og citronskal.

Smør et ildfast fad med olie, og kom et tyndt lag sovs I bunden, så lasagnepladerne ikke brænder under bagning.

Dæk bunden af fadet med lasagneplader. Derefter 1/3 af sovsen. Så igen lasagneplader, 1/3 af sovsen , lasagneplader og slut med den sidste sovs.

Drys revet ost over lasagnen, og dæk med låg eller folie.

Bag i forvarmet ovn 160 grader i ca. 30-45 minutter.

Fjern “låget”, og bag yderligere ca. 15 minutter, til osten er dejlig brunet.

Tjek med en lille urtekniv, at lasagnepladerne er møre.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 130g

    kantareller fra frost

  • 800g

    squash i tern 1x1 cm

  • 300g

    olivenolie

  • 600g

    grønsagsbouillon

  • 200g

    olivenolie

  • 400g

    løg i tern

  • 20g

    hvidløg, finthakket

  • 15g

    timian, hakket

  • 300g

    orange linser

  • 8g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

  • 300g

    spinatblade fra frost, optøet

  • 300g

    fløde

  • 3g

    muskatnød, revet

  • 6g

    citronskal

  • 20g

    olie til fadet

  • 400g

    lasagneplader

  • 140g

    mozzarella, revet

  • 69g

    havgus 8 mdr. eller

  • anden fast, modnet ost

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE