Projekbeskrivelse

Moussaka med timian og linser

Sådan gør du

Vend auberginerne med olie, og spred dem ud på bagepapir i gastrobakker.

Bag auberginen brun ved 230 grader i ca. 10 minutter.

Vend kartofler med de varme aubergine, soya og salt.

Blend timian, hvidløg og olie, og kom blandingen i en gryde sammen med løg.aubergine

Steg til løgene er klare og lysebrune.

Tilsæt tomat, vand, grønsagsgranulat og linser, og kog retten i ca 20 minutter.

Tilsæt quorn, citron, salt og peber, og kog yderligere 5 minutter, til linserne er møre.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel.

Bag det hele grundigt sammen.

Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med muskat, salt og peber.

Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og halvdelen af det revne ost i massen. Rør på max hastighed, til sovsen er helt glat.

PORTIONER STRAKS, så sovsen ikke bliver for tyk.

Portioner i halv gastro stålkantiner 8 personer pr kantine.

Kom ½ af tomatsovs i bunden af et smurt fad  (560g/70g pr pers).

Hæld herpå kartoffel-aubergine blanding HELT UD TIL KANTEN (1360g/170g pr pers).

Fordel resterende tomatsovs på auberginerne (560g/70g pr pers).

Fordel mælkesovsen i glat lag HELT UD TIL KANTEN (960g/120g pr pers).

Drys med resten af osten (80g/10g pr pers).

Bag ved 160 grader i ca. 35-45 minutter, til kartoflerne er møre og osten gylden.

Server med hjertesalat med hyldeblomsvinaigrette.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 1200g

    auberginer i strimler 2x2x5 cm

  • 70g

    olie

  • 1000g

    bagekartofler, raspet og

  • i strimler 1x1x5 cm

  • 20g

    lys soya

  • 10g

    salt

  • 10g

    timian, frisk uden grove stilke

  • 10g

    hvidløg

  • 20g

    neutral olie

  • 250g

    løg i tern 2x2 cm

  • 1000g

    dåsetomat, grofthakket

  • 250g

    vand

  • 2g

    grønsagsgranulat

  • 150g

    røde linser

  • 250g

    quorn, hakket

  • 10g

    citronskal

  • 10g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • Mælkesovsen
  • 125g

    smør

  • 160g

    mel

  • 1000g

    sødmælk

  • 4g

    muskatnød, revet

  • 6g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 200g

    æg

  • 220g

    blandet revet ost

  • 20% lagret ost og 80% mozzarella

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE