Æggekage med svampe og porre
Sådan gør du
Opvarm fløde, salt og peber, og jævn med maizena, der er rørt ud i lidt koldt vand.
Afkøl flødemassen til under 75 grader.
Bland kartofler, butternut squash, porrer, løg, hvidløg, salt, peber og olie i et stort kar.
Bag grøntsagernerne i lave, smurte gastrobakker ved 180 grader.
Bag i ca. 20-30 minutter, til kartoflerne er møre, men stadig har bid.
Steg grundigt svampene lysebrune i smør. Smag til med salt og peber, og bland svampene ned i de øvrige grønsager.
Blend æg og flødesovs til en glat masse.
Vend paprika og estragon i æggemassen.
Fordel de bagte grønsager i smurte kantiner. (½ GN bakke til 8 pers. Små kantiner til få portioner.)
Hæld æggemassen over grønsagerne og drys med osten.
Udportionering pr. person ca.: 130 g grønt, 100 g æggesovs, 20 g ost.
Bag æggekagen i ovnen ved 140 grader, til massen er fast i midten ca. 30 min.
Det er vigtigt at kigge under tilberedningen og sikre sig, at massen er helt fast i alle kantiner.
Æggekagen serveres med løgmarmelade.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Flødeblanding
- 500g
fløde
- 20g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 32g
majsstivelse
Grøntsagsfyld - 200g
bagekartofler i tern 2x2 cm
- 200g
butternut squash i tern 2x2 cm
- 400g
porrer 1,5 cm skiver
- 400g
løg i både 1,2 cm
- 3g
hvidløg, grofthakket
- 4g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 25g
olivenolie
- 200g
østershatte i strimler 2 cm
- 200g
champignon i kvarte
Æggeblanding - 500g
Helæg (5L bag in box)
- 2g
røget paprika
- 2g
estragon, finthakket
- 150g
mozzarella, revet
- 50g
havgus, revet
Til kantine?
Erstat fløden med mælk og brug lidt ekstra majsstivelse, så kan opskriften også bruges til kantiner.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 615 kj | |
Protein | 5,063 g | 14 E% |
Kulhydrat | 6,568 g | 18 E% |
Fedt | 11,06 g | 67 E% |
* E% = Energiprocentfordeling