Projekbeskrivelse

Æggekage med svampe og porre

Sådan gør du

Opvarm fløde, salt og peber, og jævn med maizena, der er rørt ud i lidt koldt vand.

Afkøl flødemassen til under 75 grader.

Bland kartofler, butternut squash, porrer, løg, hvidløg, salt, peber og olie i et stort kar.

Bag grøntsagernerne i lave, smurte gastrobakker ved 180 grader.

Bag i ca. 20-30 minutter, til kartoflerne er møre, men stadig har bid.

Steg grundigt svampene lysebrune i smør. Smag til med salt og peber, og bland svampene ned i de øvrige grønsager.

Blend æg og flødesovs til en glat masse.en bunke champignoner

Vend paprika og estragon i æggemassen.

Fordel de bagte grønsager i smurte kantiner. (½ GN bakke til 8 pers. Små kantiner til få portioner.)

Hæld æggemassen over grønsagerne og drys med osten.

Udportionering pr. person ca.: 130 g grønt, 100 g æggesovs, 20 g ost.

Bag æggekagen i ovnen ved 140 grader, til massen er fast i midten ca. 30 min.

Det er vigtigt at kigge under tilberedningen og sikre sig, at massen er helt fast i alle kantiner.

Æggekagen serveres med løgmarmelade.

Se opskriften på løgmarmelade her.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Flødeblanding
  • 500g

    fløde

  • 20g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 32g

    majsstivelse

  • Grøntsagsfyld
  • 200g

    bagekartofler i tern 2x2 cm

  • 200g

    butternut squash i tern 2x2 cm

  • 400g

    porrer 1,5 cm skiver

  • 400g

    løg i både 1,2 cm

  • 3g

    hvidløg, grofthakket

  • 4g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 25g

    olivenolie

  • 200g

    østershatte i strimler 2 cm

  • 200g

    champignon i kvarte

  • Æggeblanding
  • 500g

    Helæg (5L bag in box)

  • 2g

    røget paprika

  • 2g

    estragon, finthakket

  • 150g

    mozzarella, revet

  • 50g

    havgus, revet

Til kantine?

Erstat fløden med mælk og brug lidt ekstra majsstivelse, så kan opskriften også bruges til kantiner.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL