Projekbeskrivelse

Stegte ris med tofu, ærter og æblechutney

Sådan gør du

Dagen før

Damp risene (forhold: 1 liter vand pr kg ris) i gastrobakker uden låg, 100% damp, 100 C, 26 minutter.

Skær tofuen i tern 1x1x3cm.

På dagen

Mariner tofuen med soya og lime i 30 minutter.

Vend tofu i mel.

Ryst så meget mel af tofuen som muligt, og steg tofuen lysebrun i rigelig olie på kipsteger. Læg på fedtsugende papir.

Rist sesamfrø i olien på kip, til de bruner. Pas på, de ikke brænder.en bunke ris

Kom ris på, og lad risene stege, til de begynder at blive gyldne.

Skub risene til side, og steg pak choy lysebrun. Bland i risene.

Tilsæt soya og sesamolie.

Lav plads på kippen. Opvarm lidt ekstra olie, og hæld æg på. Rør rundt i æg, til det bliver fast. Hak æggemassen i mindre stykker og vend i risene sammen med tofu.

Tilsæt forårsløg og ærter.

Smag til med mere af det hele, og portioner straks.

Portioner 350g per person

Chutney 50 g per person

Se opskrift på æblechutney.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 650g

    jasminris

  • 650g

    vand

  • 300g

    fast tofu i stave 1x1x3 cm

  • 40g

    soya

  • 25g

    limesaft

  • 120g

    hvedemel

  • 400g

    neutral olie til friture

  • 40g

    sesamfrø

  • 700g

    pak choy i 5 cm stykker

  • 120g

    neutral olie

  • 130000g

    lys soya

  • 100g

    sesamolie

  • 650g

    æg, hele

  • 350g

    ærter

  • 300g

    forårsløg, snittet i 1 cm

Vegansk?

Undlad røræg, og retten bliver vegansk.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE