Fermenteret tomatsalsa

tomatsalsa på glas

Fotograf: Ditte Ingemann

Sådan gør du

Skyl grøntsagerne grundigt.

Skær tomaterne i tern på 1 x 1 cm.

Skær løg i grove stykker og hvidløg i mindre stykker.

Hak koriander og chili fint.

Snit kålen groft.

Kom alle grøntsagerne, hvidløg, chili og koriander i en skål, tilsæt salt og limesaft, og rør, til det hele er blandet godt sammen.

Lad det stå i 15 min., så saltet kan trække saften ud af grøntsagerne.

Hæld derefter salsaen i et skoldet patentglas, og sørg for at presse grøntsagerne ned under saften. Top med et foldet kålblad, og luk glasset.

Stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted, og lad det stå i 3 til 5 dage, ideelt set ved 18 til 20 °C. Er temperaturen højere end dette, kan det gå hurtigere, og er den lavere, kan det gå langsommere.

Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det tryk, som fermenteringsprocessen danner.

Smag på salsaen efter 3 dage eller før, alt afhængigt af temperaturen. Når salsaen ikke bobler længere, er den tæt på at være klar.

Smag på den indtil den femte dag, hvor den bør være helt klar.

Sæt den derpå på køl.

Der bliver 1 liters glas

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 700g

    tomater

  • 75g

    løg

  • 25g

    hvidløg

  • 25g

    koriander

  • 75g

    chili - juster efter styrke

  • 100g

    kål

  • 30g

    havsalt

  • 100ml

    limesaft

  • 1stk

    kålblad

  • 1stk

    1 liters patentglas

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori