Pasta sugo
Sådan gør du
Skær tomater og løg i tern.
Skær hvidløgene i tynde skiver.
Steg løg og hvidløg i rigeligt olivenolie i en gryde i 2-3 min.
Tilsæt tomater og tomatpuré, og lad det stege i 10-15 min.
Kog pastaen i saltet vand, til den næsten er al dente.
Vend pastaen i tomatsovsen, tilsæt aiolien, og lad det koge igennem, til pastaen er al dente.
Halver cherrytomaterne, og vend dem i tomatsalsaen. Spæd evt. til med lidt af pastakogevandet, hvis pastaen har suget al væske. Saucen skal ligge saftig og cremet omkring pastaen, når den serveres.
Servér pastaen i dybe tallerkener. Top med grønne skud, parmesan, kværnet sort peber og evt. fermenteret salsa.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1000g
tomater
- 250g
løg
- 20g
hvidløg
olivenolie til stegning
- 45g
tomatpure, koncentreret
- 1000g
kort pasta, fx muslingeskaller
eller gnocchisardi (gerne frisk pasta)
salt
- 36g
aioli
- 250g
cherrytomater
- 125g
fermenteret tomatsalsa*
- 50stk
grønne skud eller krydderurter
- 100g
parmesanost, revet
friskkværnet peber
- 125g
fermenteret tomatsalsa*
* Se opskrift på fermenteret tomatsalsa her. I stedet for fermenteret salsa kan du hakke samme mængde friske tomater og smage til med en smule æbleeddike.