Majsdeller
Sådan gør du
Blend halvdelen af majsene med kikærter og hvidløg til en pure.
Fortsæt at blende, og tilsæt æggene lidt ad gangen.
Hak krydderurterne groft, og vend dem i pureen sammen med de sidste majs, havregryn og chili.
Smag til med salt, og lad blandingen trække 5-10 minutter.
Form farsen til små frikadeller a 65g, og steg i olie, til de er lysebrune og sprøde.
Alternativt læg frikadellerne på smurt bagepapir, og bag i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Brug som fyld i falafel, burgers eller pandekager, eller server alene med dip og godt tilbehør.
Majsdeller smager godt varme og kolde.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 portioner = 20 stk.
- 475g
optøet majs (ikke fra dåse)
- 300g
kogte kikærter med lidt bid
- 7g
hvidløg, finthakket
- 300g
helæg
- 90g
koriander blade og stilk, hakket
- 90g
bredbladet persille
- blade og stilk, hakket
- 90g
grove havregryn
- 14g
bagepulver
- 3g
grøn tabasco
- 8g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 60g
olie til stegning
Passer til:
Brug majsdeller som fyld i falafel, burgers eller pandekager, eller server alene med dip og godt tilbehør.
Majsdeller smager godt varme og kolde.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 555 kj | |
Protein | 5,138 g | 16 E% |
Kulhydrat | 11,72 g | 36 E% |
Fedt | 6,758 g | 45 E% |
* E% = Energiprocentfordeling