Majsdeller

Sådan gør du

Blend halvdelen af majsene med kikærter og hvidløg til en pure.

Fortsæt at blende, og tilsæt æggene lidt ad gangen.

Hak krydderurterne groft, og vend dem i pureen sammen med de sidste majs, havregryn og chili.

Smag til med salt, og lad blandingen trække 5-10 minutter.

Form farsen til små frikadeller a 65g, og steg i olie, til de er lysebrune og sprøde.

Alternativt læg frikadellerne på smurt bagepapir, og bag i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Brug som fyld i falafel, burgers eller pandekager, eller server alene med dip og godt tilbehør.

Majsdeller smager godt varme og kolde.

majskolbe

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    10 portioner = 20 stk.
  • 475g

    optøet majs (ikke fra dåse)

  • 300g

    kogte kikærter med lidt bid

  • 7g

    hvidløg, finthakket

  • 300g

    helæg

  • 90g

    koriander blade og stilk, hakket

  • 90g

    bredbladet persille

  • - blade og stilk, hakket

  • 90g

    grove havregryn

  • 14g

    bagepulver

  • 3g

    grøn tabasco

  • 8g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 60g

    olie til stegning

Passer til:

Brug majsdeller som fyld i falafel, burgers eller pandekager, eller server alene med dip og godt tilbehør.

Majsdeller smager godt varme og kolde.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 555 kj
Protein 5,138 g 16 E%
Kulhydrat 11,72 g 36 E%
Fedt 6,758 g 45 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori