Projekbeskrivelse

Grøn version af boller i selleri

Sådan gør du

OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Sellerisovs til grøn version af boller i selleri.

Grønne boller

Dag 1

Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.

Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.

et blomkålshoved

Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.

Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.

Dag 2

Smør hulbakkerne med fedtspray.

Form farsen i boller a 45g (3stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.

Damp 50% 150 grader i 20 minutter.

Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.

Portioner bollerne 3 stk pr person (120g) og hæld den brændvarme sellerisovs over (220g).

Server med 125g kogte kartofler og 50g ingefærsyltede rabarber.

Ingefærsyltede rabarber

Kog lagen af sukker, eddike og ingefær godt igennem, og hæld den skoldhed over rabarberne.

Luk med tætsluttende låg.

Lad afkøle helt og gerne et par dage før brug.

Lagen kan også bruges til jordskokker/gulerødder og andet.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    10 portioner = 2 kg fars
  • 625g

    limabønner kogt med peberkorn

  • (de skal stadig have bid)

  • 150g

    blomkål med stok delt i 6-8 både

  • 75g

    grønne ærter

  • 25g

    bladselleri i hele stænger

  • 40g

    hele forårsløg

  • 800g

    kogt hvid quinoa (stadig med bid)

  • 120g

    hvedemel

  • 120g

    rasp

  • 60g

    lys soya

  • 10g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 300g

    hele æg

  • Ingefærsyltede rabarber
  • 600g

    sukker

  • 1000ml

    lagereddike

  • 300g

    ingefær i skiver med skræl

  • 1000g

    rabarber i tynde skiver (0,5 cm)

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold i ingefærsyltede rabarber

Pr. 100 g E%*
Energi 483 kj
Protein 0,634 g 2 E%
Kulhydrat 26,72 g 94 E%
Fedt 0,186 g 1 E%

* E% = Energiprocentfordeling