Grøn version af boller i karry

Grønne boller i karry på tallerken

Sådan gør du

OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Klassisk karrysovs til grøn version af boller i karry.

Grønne boller

Dag 1

Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.

Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.

Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.

Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.

Dag 2

Smør hulbakkerne med fedtspray.

Form farsen i boller a 45g (3stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.

Damp 50% 150 grader i 20 minutter.

Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.

Portioner bollerne 3 stk pr person (120g) og hæld den brændvarme sovs over (180g).

Server med 100g kogte ris og 50g ingefærsyltede gulerødder.

Ingefærsyltede gulerødder

Kog lagen af sukker, eddike og ingefær godt igennem, og hæld den skoldhed over gulerødderne.

Luk med tætsluttende låg.

Lad afkøle helt og gerne et par dage før brug.

Lagen kan også bruges til jordskokker/rabarber og andet.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    10 portioner = 2 kg fars
  • 625g

    kogte store hvide bønner

  • eller smørbønner (de skal stadig have bid)

  • 150g

    blomkål med stok delt i 6-8 både

  • 75g

    grønne ærter

  • 25g

    bladselleri i hele stænger

  • 40g

    hele forårsløg

  • 800g

    kogt quinoa (stadig med bid)

  • 120g

    hvedemel

  • 120g

    rasp

  • 60g

    lys soya

  • 10g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 300g

    hele æg

  • Ingefærsyltede gulerødder
  • 600g

    sukker

  • 1000ml

    lagereddike

  • 300g

    ingefær i skiver med skræl

  • 1000g

    gulerødder i tynde skiver

  • eller strimler (1-2 mm tykke)

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 520 kj
Protein 6,122 g 20 E%
Kulhydrat 18,81 g 61 E%
Fedt 2,066 g 15 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori