Falafler af edemamebønner
Sådan gør du
Kør edemamebønner, koriander, persille og hvidløg igennem kødhakker med 5mm hul.
Kom grønsagerne i rørekedel, og tilsæt tabasco, olie, kikærtemel, hvedemel, spidskommen, lime og salt, og rør til en ensartet, cremet ”fars”.
Opvarm olien i en tykbundet gryde.
Steg en prøve-falafel for at teste smagen, og tilsæt evt flere krydderier efter behov.
Form runde falafler 50g pr stk med en ske i hånden (brug evt. en ice-scooper), og steg dem i varm olie (MAX 150 grader!!), til de er brune, sprøde og lækre.
Server 1 pitabrød med 2 stk falaffel, 75g persisk dip og 60g kålsalat
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1500g
edemamebønner
- 25g
frisk koriander
- 25g
persille, grofthakket
- 25g
hvidløg,hakket
- 8g
grøn tabasco
- 45g
olivenolie
- 125g
kikærtemel
- 60g
hvedemel
- 30g
spidskommen, stødt
- 40g
limesaft
- 25g
salt
- 1000ml
fritureolie til stegning
Passer til:
Falafler serveres sammen med pitabrød, kålsalat og persisk dip.
Ønsker du hele måltidet vegansk, skal persisk dip erstattes af fx humus eller guacamole.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 675 kj | |
Protein | 8,945 g | 23 E% |
Kulhydrat | 12,63 g | 32 E% |
Fedt | 7,428 g | 41 E% |
* E% = Energiprocentfordeling