Burgerboller eller hotdogbrød med bønner

Blød, næsten klassisk burgerbolle. Dejen er lavet på hvide bønner, som giver saftighed og tyngde til bollen og brød.

Brød med hvide bønner

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer i køl, gerne natten over.

På dagen:

Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt friskt vand, til de er helt møre.

Hæld vandet fra bønnerne og blend dem til en glat puré – tilsæt eventuelt en smule vand undervejs hvis det er for tørt til at køre i blenderen.

Kom bønnepuréen i en ælteskål, og tilsæt 3 dl vand, salt og honning eller agavesirup.

Udrør gæren heri.

Tilsæt mel og havregryn, og ælt til dejen samler sig og slipper skålen.

Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Del dejen i 10-12 stykker.

Form stykkerne til runde boller eller hotdogbrød.

Særligt for burgerboller: Kom sesamfrøene i en dyb tallerken eller et fad. Mas bollerne flade i tallerkenen med sesam, så hele den ene flade bliver dækket.

Læg boller eller hotdogbrød på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 min.

Bag bollerne ved 200°C i ca. 20 min. til de er gyldne.

Der bliver 10 burgerboller eller 10-12 hotdogbrød

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 150g

    hvide bønner, tørrede

  • 300ml

    vand, lunkent

  • 2tsk

    salt

  • 1tsk

    honning eller agavesirup

  • 25g

    gær

  • 300g

    hvedemel

  • 80g

    havregryn

  • 50g

    sesamfrø (kun til burgere)

Egnet til forår

FORÅR

I samme kategori