Burgerboller eller hotdogbrød med bønner
Blød, næsten klassisk burgerbolle. Dejen er lavet på hvide bønner, som giver saftighed og tyngde til bollen og brød.
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer i køl, gerne natten over.
På dagen:
Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt friskt vand, til de er helt møre.
Hæld vandet fra bønnerne og blend dem til en glat puré – tilsæt eventuelt en smule vand undervejs hvis det er for tørt til at køre i blenderen.
Kom bønnepuréen i en ælteskål, og tilsæt 3 dl vand, salt og honning eller agavesirup.
Udrør gæren heri.
Tilsæt mel og havregryn, og ælt til dejen samler sig og slipper skålen.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Del dejen i 10-12 stykker.
Form stykkerne til runde boller eller hotdogbrød.
Særligt for burgerboller: Kom sesamfrøene i en dyb tallerken eller et fad. Mas bollerne flade i tallerkenen med sesam, så hele den ene flade bliver dækket.
Læg boller eller hotdogbrød på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 min.
Bag bollerne ved 200°C i ca. 20 min. til de er gyldne.
Der bliver 10 burgerboller eller 10-12 hotdogbrød
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 150g
hvide bønner, tørrede
- 300ml
vand, lunkent
- 2tsk
salt
- 1tsk
honning eller agavesirup
- 25g
gær
- 300g
hvedemel
- 80g
havregryn
- 50g
sesamfrø (kun til burgere)