Harira – marokkansk suppe
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød de tørrede kikærter i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
Kassér iblødsætningsvandet, og kom kikærterne i en gryde og dæk akkurat med frisk vand uden salt.
Kog kikærterne helt møre.
Skær alle grøntsagerne i tern.
Skræl ingefæren, og riv den.
Hak chilien.
Sautér løg, hvidløg, rødder, peberfrugter, bladselleri, ingefær, chili og krydderier i olie i en stor gryde. Steg så længe, at grøntsagerne karamelliserer, og smagen udvikler sig.
Kom tomatpuré ved, og steg et par minutter.
Skyl de røde linser i koldt vand.
Tilsæt linser, mosede tomater og bouillon.
Kog op, og lad suppen småsimre 30 minutter.
Hæld kikærter og deres kogevandet i suppen, når de er kogt helt møre.
Lad suppen simre, til den er blevet jævn og rimelig tyk.
Smag til med salt og peber.
Tilbehør
Skær citronerne i kvarte.
Serveringsforslag:
Server den varme suppe med en skefuld yoghurt, et skvæt citronsaft og frisk koriander over hver portion. Servér evt. chilisauce, fermenteret salsa, fermenteret pebermash eller chilimash til, for at spice suppen ekstra op. Servér brød til suppen.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 375g
tørrede kikærter
- 500g
løg
- 25g
hvidløg
- 375g
gulerødder eler andre rødder
- 400g
rød peberfrugt
- 250g
stængler bladselleri
- 50g
ingefær
- 25g
frisk rød chili
- 8g
stødt gurkemeje
- 6g
paprika
- 27g
knust spidskommen
- 19g
knust korianderfrø
olivenolie til sautering
- 90g
tomatpure, koncentreret
- 125g
røde linser
- 1250ml
blendede dåsetomater
- 1250ml
bouillon
salt og peber
Tilbehør- 3stk
citron
- 500ml
græsk yoghurt
- 50g
frisk koriander
brød
evt. fermenteret salsa* eller chilisauce