Tarteletfyld med jordskokker, sølvbeder og persille
Sådan gør du
Bagte jordskokker
Vend jordskokker med olie og salt.
Bag ca. 30 minutter ved 170 grader.
Afkøl tildækket.
Tarteletfyld
Steg løg og hvidløg i smør, uden det tager farve.
Tilsæt sølvbederne, og steg til det falder sammen.
Tilsæt de bagte jordskokker, persille, salt og peber, og varm det godt igennem.
Tilsæt den hvide mælkesovs (se link til opskrift nedenfor).
Kog op og smag til med citronskal og evt. mere salt og peber.
Tilsæt ekstra mælk til den ønskede konsistens.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 750g
jordskokker
- 10g
olivenolie
- 5g
salt
- 150g
løg, finthakket 0,5x0,5
- 10g
hvidløg, finthakket
- 20g
smør
- 550g
sølvbeder, snittet i 1 cm skiver
- 550g
bagte jordskokker
- 25g
bredbladet persille, finthakket
- 5g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 1200g
hvid sovs (se link til venstre)
- 5g
citronskal
- 200g
mælk ca.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 362 kj | |
Protein | 2,479 g | 12 E% |
Kulhydrat | 9,311 g | 44 E% |
Fedt | 4,01 g | 41 E% |
* E% = Energiprocentfordeling