Fyldte pandekager med karryris og indisk spinat
Sådan gør du
Karryris
Steg løgene i olie, og rist til løgene bruner.
Tilsæt karry, og rist det grundigt i ca. 3 minutter. Tilsæt ris og rist 2 minutter.
Tilsæt vand og kokosmælk.
Kog retten op, og rør i gryden.
Lad retten koge ved svag varme i 10 minutter. Fjern gryden fra varmen.
Tilsæt broccoli, gulerødder og flækærter. Vend det hele sammen, og lad stå i 10 minutter under låg.
Afkøl risene lidt, og tilsæt forårsløg og koriander.
Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis risretten ikke er tilpas sovset.
Rul eller fold pandekagerne med 150g pr stk.
Se opskrift på kikærtepandekager her.
Spinatsovs
Kom løg, hvidløg, chili, ingefær og olie i en blender, og blend det hele groft.
Hæld blandingen i en tykbundet gryde eller kipsteger, og steg til det bruner let.
Tilsæt spidskommen, garam masala, tørret blendet koriander og gurkemeje, og steg 2-3 minutter.
Tilsæt spinaten, og dæk retten med låg. Lad simre 5-7 minutter.
Tilsæt de friske tomater, sukker og yoghurt, og kog retten igennem.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Retten skal være cremet og sovset.
Anret spinatsovsen i bunden af et ildfast fad.
Anret de fyldte pandekager ovenpå spinaten
Drys med revet ost, og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 15-30 minutter, indtil osten er smeltet, og pandekagerne er varme indeni.
Server evt. sammen med en sprød, grøn salat, frisk tomatsalsa, agurk raita eller mangochutney.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Karryris
- 150g
løg i både 0,5 cm
- 20g
olie
- 6g
karry, stærk
- 150g
basmati-ris, vasket
- 400ml
vand
- 200g
kokosmælk
- 150g
broccoli snittet 0,5 cm
- 150g
gulerødder i strimler 0,5x0,5x3 cm
- 200g
grønne flækærter, kogt
- 6g
salt
- 150g
forårsløg, snittet 0,3 cm
- 80g
frisk koriander, hakket
- 10stk
kikærtepandekager (20 cm diam)
- 200g
mozzarella, revet
spinatsovs - 200g
løg i tern 1x1 cm
- 15g
hvidløg
- 15g
grøn chili, frisk
- 20g
ingefær, frisk
- 20g
neutral olie
- 3g
spidskommen
- 5g
garam masala
- 3g
tøret koriander, blendet
- 3g
gurkemeje
- 500g
spinat, frossen + væden fra spinat
- 200g
tomater, friske i tern 2x2 cm
- 5g
sukker
- 170g
sødmælks yoghurt
- 5g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 756 kj | |
Protein | 7,213 g | 16 E% |
Kulhydrat | 18,53 g | 42 E% |
Fedt | 7,969 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling