Jordskokker med porremayonnaise og syrlige æbler
Sådan gør du
Jordskokker
Vend de rensede jordskokker med olie, salt og peber, og bag i ovnen ved 120 grader i ca 2 timer, til jordskokkerne er super møre, og skallen næsten karamelliseret.
Hvis jordskokkerne er meget store, så del dem i halve før servering.
Dæk jordskokkerne til og afkøl til næste dag.
Porremayonnaise
Kom porregrønt og olie i en blender, og blend det i flere minutter, til det er en fuldstændig glat masse. Kom olien igennem en sigte, så de groveste porretråde sigtes fra. Den grønne olie kan sagtens laves flere dage i forvejen og holder sig godt på frost, så den kan tages frem efter behov.
Kom æg, sennep, eddike og salt i en foodprocessor. Kør det hele ved høj hastighed, og tilsæt den grønne olie i en tynd stråle til mayonnaisen har en god, tyk konsistens. Smag til med friskkværnet peber.
Syrlige æbler
Skær æbler i 1cm både.
Del bådene i 1 cm trekanter.
Vend æblebådene med æbleeddike, og lad stå 5 minutter.
Portionering
Jordskokker 20 g/2 skiver
Porremayo 5g/ 3 dutter
Syrlige æbler 5g
Stegte løg 2g
Radiseskud 1g
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Bagte jordskokker
- 500g
vaskede jordskokker med skræl
- 10g
rapsolie
- 3g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Porremayonnaise - 50g
mørkegrøn porretop
- 150g
neutral olie
- 50g
æggeblomme
- 10g
sennep
- 10g
eddike
- 3g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Syrlige æbler - 30g
røde æbler med skræl
- 10g
æbleeddike
Topping - 25g
sprøde løg
- 10g
radiseskud
Vegansk?
Brug kikærtemayo, og opskriften bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i bagte jordskokker
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 444 kj | |
Protein | 2,063 g | 8 E% |
Kulhydrat | 17,36 g | 66 E% |
Fedt | 2,533 g | 21 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i porremayo
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 2304 kj | |
Protein | 3,227 g | 2 E% |
Kulhydrat | 2,811 g | 2 E% |
Fedt | 59,4 g | 95 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i syrlige æbler
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 266 kj | |
Protein | 0,25 g | 2 E% |
Kulhydrat | 14,28 g | 91 E% |
Fedt | 0,15 g | 2 E% |
* E% = Energiprocentfordeling