Blomkålsspread med syltet blomkål og rysteribs
Sådan gør du
Blomkålsspread
Opvarm en gryde med olie til fritering.
Steg blomkålsbuketterne brune og møre i olien.
Læg blomkålsbuketterne på fedtsugende papir, og drys med salt og peber.
Læg buketterne i gastrobakker, og mos dem i grove stykker med et piskeris.
Vend blomkålen med hakkede kapers, estragon og mayonnaise.
Smag til med salt og peber og evt mere estragon.
Syltet blomkål
Kog sukker og eddike op med stjerneanis.
Hæld den varme lage over blomkålen.
Lad afkøle til næste dag.
Rysteribs
3 dage før
Fordel ribs i en gastrobakke (max 2,5 kg pr bakke).
Drys med sukker.
Tildæk med film og opbevar på køl.
2 dage før
Vend grundigt i ribsene, og stil tilbage på køl.
1 dag før
Bag ribs og sukker ved 120 grader i 30 minutter.
Tjek minimumtemperatur er 75 grader.
Afkøl og opbevar på køl. Der bliver ca. 2 kg.
Portionering
½ skive rugbrød
Blomkålssalat 30g
Syltet blomkål 10g
Rysteribs 5g
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Blomkålsspread
- 400g
blomkål i buketter
(halv vægt, når de er stegt)
neutral olie til fritering
- 50g
kapers, hakket
- 10g
estragon, hakket
- 150g
mayonnaise
Syltet blomkål - 500g
sukker
- 500g
lagereddike, hvid
- 2stk
stjerneanis
- 1000g
blomkål i tynde skiver
på mandolin (egetræ-form)
Rysteribs- 2500g
ribs, frost
- 1000g
sukker
Vegansk?
Brug kikærtemayo, så bliver opskriften vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i Blomkålsspread
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 967 kj | |
Protein | 2,274 g | 4 E% |
Kulhydrat | 4,198 g | 7 E% |
Fedt | 23,01 g | 88 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i syltet blomkål
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 519 kj | |
Protein | 1,099 g | 4 E% |
Kulhydrat | 28,45 g | 93 E% |
Fedt | 0,2 g | 1 E% |
* E% = Energiprocentfordeling