Upload til og del film fra Vimeo

Når jeres film er klar og arkiveret på jeres kamerarulle, kan I uploade den til Vimeo.

Åben Vimeo appen på jeres iPhone og tryk på den lille blå sky med en pil op i. Så får I mulighed for at vælge videoen fra jeres kamerarulle.

Herefter får I mulighed for at indtaste en Titel og en kort beskrivelse af jeres film i felterne øverst, som senere kan læses i en box under filmen på vimeo.com. I kan vælge, hvem der må se filmen. Det er en god idé at sætte flueben ved Anyone. Ellers kan I ikke sende et link til andre, der kunne have interesse i at se filmen.

Afslut ved at trykke på Upload oppe i højre hjørne.

Nu kan I se, at programmet arbejder. Når det er færdigt, ligger jeres film på vimeo og I kan nu dele den med andre.

Del jeres Vimeofilm direkte fra telefonen

Gå ind i Vimeoappen og tryk på det lille ansigt nederst. Så dukker alle jeres egne film op. Find den film, I ønsker at linke til, og tryk på den. Nu får I den udvalgte video op på skærmen. Tryk på den aflange blå boks med en pil op af nederst. Herefter får I mulighed for at dele linket til videoen ved at rykke på Share video. Så kan I vælge, om I vil kopiere videoens link eller sende linket via en sms eller mail.

Del jeres Vimeofilm fra PC

Gå ind på Vimeo.com og find den film, I ønsker at linke til, og dobbeltklik på den. Nu får I den udvalgte video op på skærmen. Tryk på papirflyverikon ude i højre side af skærmen, nederst. Herefter får I flere muligheder:

Link: Markér og højreklik på linket. Kopiér det og I kan nu vælge enten at sætte linket ind i en mail eller, hvis I har en hjemmeside, kan I sætte linket direkte ind på en side på siden. Vimeo sørger selv for, at der kommer en videovisning direkte på jeres hjemmeside.

Email: I kan også vælge at få Vimeo til at sende et link til filmen ved at udfylde en emailadresse i dette felt. Vær dog opmærksom på, at emailen risikerer at ende i modtagerens spamfilter.