Opret en vimeokonto

Gå ind på vimeo.com på en computer. Tryk Join (den grønne kasse). Indtast navn (det er dette navn, der vil være synlig afsender på jeres uploadede videoer, så vælg evt. jeres køkkens navn), e-­mailadresse og et selvvalgt kodeord. Tryk derefter Join with email.

Herefter skal I vælge type af medlemskab. Til at starte med, er det helt fint med et gratis basismedlemskab. Så kan I altid opgradere senere, hvis I får brug for mere plads. Tryk derfor på: continue with basic oppe i anden øverste linje, yderst til højre.

Vimeo sender nu en email til den adresse, I oplyste i starten. Den kan risikere at ende i jeres spamfilter -­ så tjek lige jeres spammail. Før I kan komme igang med at bruge Vimeo, skal I nemlig trykke på et link i den tilsendte mail. Åben mailen og tryk på Complete Your Registration i det blå felt.

Nu er I oprettet.

Indstillinger på Vimeo

Når I har oprettet en konto, er det en god idé lige at tjekke indstillingerne for jeres konto.

Gå ind på vimeo.com via computer og log ind med jeres emailkonto og kodeord. I øverste menubar ved siden af Vimeo logoet har I mulighed for at vælge en række faneblade. Når I skal ændre jeres indstillinger, er Me den vigtige. Under Me kan I blandt andet se og redigere: My Profile og My settings.

My profile: Dette er jeres profils startside, hvor I får jer et overblik over jeres profil.

My Settings: Det er den vigtige. Her dukker en ny menulinje op:

  • Account: Her kan I ændre emailadresse, kodeord og medlemskabstype.
  • Profile: Her kan I lave en beskrivelse af, hvem I er, indsætte profilbillede osv.
  • Videos: Her skal I indstille rettigheder omkring jeres uploadede film. Altså hvem kan se filmen, hvem må linke til filmen, downloade filmen osv. Kig listen igennem og markér jeres valg. Det er her, I sikrer, at jeres film kan ses af dem, I ønsker.