Optagelse på iPhone

Landskab er bedre end højformat

Når du filmer, skal du bruge det indbyggede kameraprogram i iPhone.

Bruger du iMovie til at redigere filmen bagefter, er det en god idé at holde dig til landskabgrisklen – altså holde telefonen på langs, når du optager fotos og videoer. Det ser bedst ud.

Inden du optager, skal du lige tjekke, om telefonen har registreret, at du holder den i liggende position. Der skal stå 00:00:00 øverst på den lange led.

Står 00:00:00 på højkant ude i siden, ligemeget hvor meget du “ryster” telefonen, og det altså ikke er muligt at få telefonen til at vende perspektivet rigtig, kan det skyldes, at telefonen er blevet låst i den opadstående retning. Stryg da fingeren nede fra bunden af skærmen og opad og tjek, at Retningslås-ikonet er mørkt, som på billedet her til højre.

Fotos

Kameraet sørger ofte selv for at stille skarpt. Du kan ændre lysforholdene ved med fingeren at placere den gule firkant på skærmen på det, du ønsker der skal være godt lys på. Så indstiller kameraet lyset efter det, der er i fokus.

Kvaliteten af billederne bliver bedst, hvis du undgår at zoome men bare går tættere på. Har du alligevel brug for at zoome, kan du gøre det ved at knibe på skærmen med fingrene.

Video

Optag længere processer i flere små bidder. Det gør det lettere at overskue bagefter at have flere små klip med delprocesser, frem for ét langt klip, der skal klippes i mindre bidder. Der er ikke mulighed for at zoome ind og ud, mens du filmer. Hvis du bevæger dig roligt, kan kameraet dog godt selv holde fokus, mens du optager.

Både film og fotos gemmes automatisk i telefonens kamerarulle. Herfra henter iMovie dem direkte, når du skal til at redigere filmen i programmet.