Navngiv og gem din film

iMovie gemmer automatisk jeres projekt løbende. Selvom I lukker app’en, ligger projektet gemt som Min film eller den titel, I selv har givet filmen.

I omdøber filmen ved at trykke på OK øverst til venstre på klippebordet. Fra denne skærm kan I trykke på filmens nuværende titel (Min film, hvis I ikke har givet den et nyt navn endnu) og få lov til at redigere titlen.

Tryk OK på tastaturet, når I har skrevet det nye navn.

På skærmen kan I se, hvor længe filmen varer, og den dato I har oprettet den. I kan ved at trykke på play-ikonet nederst til venstre se filmen i fuld skærm uden redigeringsværktøjet synligt.

På ikonet nederst i midten (en firkant med en pil op af) kan I vælge, hvordan I gerne vil gemme og eventuelt dele filmen. Der er flere muligheder. Det er en god idé at arkivere videoen på telefonen. Så er I sikre på at have en gemt kopi, som I altid har mulighed for at dele med verden på et senere tidspunkt.

Her på siden gennemgår vi, hvordan I kan uploade gemte videoer fra kamerarullen via vimeoappen til Vimeo, hvorfra I kan dele filmen med verden.

INDEN I SLETTER VIDEOER OG FOTOS FRA KAMERARULLEN: skal I være sikre på, at I er helt færdige med jeres film og har arkiveret den. iMovie gemmer nemlig jeres projekt, men ikke de videoer og fotos, I har brugt i filmen.

Når I arbejder i iMovie, henter programmet oplysninger fra kamerarullen. Det betyder, at hvis I sletter de fotos og videoer, som I har brugt i jeres film fra telefonens kamerarulle, så vil de også blive slettet i jeres filmprojekt.

Færdige film, der allerede er uploadet eller arkiveret på telefonen, vil dog stadig være komplette. I mister bare muligheden for at redigere videre i filmen i iMovie.

Print vejledningen:
Download og print 2013-vejledningen med billeder i pdf-format:
Vejledning til hvordan I navngiver og gemmer film i iMovie