Samosa med kartofler, ærter, hvidkål og karry
Sådan gør du
Indisk grøn karry
Rist spidskommen og koriander på en varm, tør pande.
Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocesser, og blend til en ensartet masse.
Samosaer
Bland alle tørre krydderier, og rist dem i varm olie til frøene begynder at poppe.
Tilsæt løg, hvidkål og den indiske grønne karry, og steg let i olien.
Tilsæt vand og bring i kog.
Tilsæt kartoflerne, og kog, til grønsagerne er let møre men stadig har bid, og vandet er opsuget af grønsagerne.
Steg tempeh på en varm pande i en smule olie, til den tager farve.
Tilsæt ærter og tempeh til fyldet, og smag det hele til med salt.
Lad fyldet afkøle. (tilbered evt. dagen før)
Fold Samosa med 120g fyld, og luk af med en smule æggeblomme.
Steg samosaerne sprøde og brune i neutral olie, og server med chilimayonnaise.
Samosaerne kan steges et par timer før, og genopvarmes i ovnen lige før servering.
Ingredients for10portionsportionportions:
- Indisk grøn karry
- 2g
spidskommen, hel
- 4g
koriander, hel
- 9g
chili grøn, hel
- 50g
løg i tern
- 5g
hvidløg, skrællet
- 7g
æbleeddike
- 4g
friskkværnet peber
- 2g
gurkemeje, hel
- 9g
ingefær, hel
Samosa - 15g
nigellafrø
- 5g
fennikelfrø
- 15g
spidskommen, hel
- 8g
sennepsfrø
- 5g
bukkehornsfrø
- 90g
neutral olie
- 250g
løg, fintsnittet
- 400g
hvidkål i fine strimler
- 80g
grøn karry (hjemmelavet)
- 500g
vand
- 1500g
kartofler med skræl
i tern 2x2 cm
- 600g
tempeh i strimler 0,5x0,5 cm
- 10g
salt
- 200g
grønne ærter
- 20stk
forårsrullepapir 20x20 cm
- 20g
æggeblomme
- 250g
chilimayo (hjemmelavet)
Vegansk?
Pensl med andet end æg, og samosaerne bliver veganske.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 407 kj | |
Protein | 1,618 g | 7 E% |
Kulhydrat | 8,738 g | 37 E% |
Fedt | 5,964 g | 54 E% |
* E% = Energiprocentfordeling