Samosa med kartofler, ærter, hvidkål og karry

Sådan gør du

Indisk grøn karry

Rist spidskommen og koriander på en varm, tør pande.

Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocesser, og blend til en ensartet masse.

Samosaer

Bland alle tørre krydderier, og rist dem i varm olie til frøene begynder at poppe.

Tilsæt løg, hvidkål og den indiske grønne karry, og steg let i olien.

Tilsæt vand og bring i kog.kartoffel med skræl

Tilsæt kartoflerne, og kog, til grønsagerne er let møre men stadig har bid, og vandet er opsuget af grønsagerne.

Steg tempeh på en varm pande i en smule olie, til den tager farve.

Tilsæt ærter og tempeh til fyldet, og smag det hele til med salt.

Lad fyldet afkøle. (tilbered evt. dagen før)

Fold Samosa med 120g fyld, og luk af med en smule æggeblomme.

Steg samosaerne sprøde og brune i neutral olie, og server med chilimayonnaise.

Samosaerne kan steges et par timer før, og genopvarmes i ovnen lige før servering.

Se opskriften på chilimayonnaise.

Ingredients for10portionsportionportions:

    Indisk grøn karry
  • 2g

    spidskommen, hel

  • 4g

    koriander, hel

  • 9g

    chili grøn, hel

  • 50g

    løg i tern

  • 5g

    hvidløg, skrællet

  • 7g

    æbleeddike

  • 4g

    friskkværnet peber

  • 2g

    gurkemeje, hel

  • 9g

    ingefær, hel

  • Samosa
  • 15g

    nigellafrø

  • 5g

    fennikelfrø

  • 15g

    spidskommen, hel

  • 8g

    sennepsfrø

  • 5g

    bukkehornsfrø

  • 90g

    neutral olie

  • 250g

    løg, fintsnittet

  • 400g

    hvidkål i fine strimler

  • 80g

    grøn karry (hjemmelavet)

  • 500g

    vand

  • 1500g

    kartofler med skræl

  • i tern 2x2 cm

  • 600g

    tempeh i strimler 0,5x0,5 cm

  • 10g

    salt

  • 200g

    grønne ærter

  • 20stk

    forårsrullepapir 20x20 cm

  • 20g

    æggeblomme

  • 250g

    chilimayo (hjemmelavet)

Vegansk?

Pensl med andet end æg, og samosaerne bliver veganske.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 407 kj
Protein 1,618 g 7 E%
Kulhydrat 8,738 g 37 E%
Fedt 5,964 g 54 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori