Macaroni og tomat i fad med basilikum og ost
Sådan gør du
Kog pasta al dente i saltet vand i ca. 5 minutter. Husk, at pastaen skal en tur i ovnen efterfølgende, og skal derfor ikke koges helt mør.
Hæld vandet fra, og afkøl pastaen.
Opvarm olien, og steg porrer, løg og hvidløg, uden de tager farve.
Tilsæt spinat, og bland det hele godt med salt og peber.
Bland afkølet pasta, mozzarella, revet ost, basilikum og grønsager godt sammen.
Smag til med salt og peber.
Bland fløde, mælk, karry, salt, peber og æg.
Fordel pastaen JÆVNT i bradepande. (180g per person)
Overhæld med flødemassen (125g per person)
Top op med tomater med skærefladen opad.
Drys m lidt salt, peber og olivenolie. (1-2 halve tomater pr person afhængigt af størrelsen)
Bag pastaen cirka 45 minutter ved 170 grader, til den lige har sat sig, men stadig er cremet. Det skal IKKE være en æggekage.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1200g
kogte macaroni suppehorn
(halv vægt i ukogt stand)
- 200ml
olivenolie
- 350g
porre i ringe, 2 cm
- 350g
løg i halve ringe 1 cm
- 10g
hvidløg, finthakket
- 220g
spinatblade, hele
- 5g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 150g
mozzarella, revet
- 70g
havgus 8 mdr., revet
- 20g
basilikum, frisk grofthakket
- 700ml
fløde
- 400ml
sødmælk
- 2g
karry
- 6g
salt
- 2g
froskkværnet peber
- 350g
æg
- 1000g
tomater delt på tværs
- 3g
olivenolie
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 538 kj | |
Protein | 2,962 g | 9 E% |
Kulhydrat | 3,299 g | 10 E% |
Fedt | 11,53 g | 79 E% |
* E% = Energiprocentfordeling