Kartoffelgratin, spinat og ost med sprød krumme

Sådan gør du

Vend kartoflerne med olie, salt og peber.

Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til kartoflerne er næsten møre og stadig har bid.

Steg porren i smør og olie. Tilsæt hvidløg og timian, og steg et par minutter.

Tilsæt spinat, og lad det hele varme godt igennem.Kartoffel med skræl

Smag til med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, muskatnød og salt. Bag det hele grundigt sammen.

Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.

Havgus-ost køres på robotten til revet ost.

Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og revet ost i massen med vinger på max hastighed.

Vend til sidst grønsager og kartofler i dejen og udportioner i kantiner.

10 personer skal i en fuld gastro, så der bliver mere overflade og sprød skorpe.

Bland olien sammen med salt, brød og timian.

Drys raspen ovenpå grønsagsmassen.

Bag 20-25 min. ved 175 grader, til overfladen er gylden og sprød.

OBS: Denne ret skal serveres direkte i kantinen.

Ved servering portionér 300g pr pers + kålsalat med tørrede kirsebær.

Se opskrift på kålsalat, hvor du selv kan tilføje tørrede kirsebær.

Ingredients for10portionsportionportions:

    Fyld
  • 1500g

    store kartofler i 3x3 cm tern

  • 20g

    rapsolie

  • 6g

    salt

  • 1g

    peber

  • 300g

    porre i skiver 2 cm

  • 50g

    smør

  • 20g

    olie

  • 6g

    hvidløg, hakket

  • 5g

    timian, hakket

  • 250g

    frosset spinat, hele blade

  • 8g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

  • Æggeblanding
  • 200g

    smør

  • 200g

    mel

  • 5g

    muskatnød, revet

  • 8g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 900ml

    sødmælk

  • 250g

    æg, pisket sammen

  • 160g

    mozzarella, revet

  • 80g

    havgus 8 mdr., revet

  • Topping
  • 20g

    olivenolie

  • 4g

    salt

  • 300g

    lyst brød, revet

  • 10g

    timian, hakket

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

I samme kategori